Ral·lis

Ogier domina, però la lluita continua oberta

RallyRACC Catalunya-Costa Daurada. El francès amplia el seu avantatge en la primera posició. Neuville supera Rovanperä en el tram urbà de Salou que tanca la jornada i és segon

Sébastien Ogier (Toyota) va continuar amb el seu domini en la segona etapa del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, va guanyar tres especials més i va ampliar el seu avantatge al capdavant de la classificació. El francès iniciarà avui la darrera etapa de quatre trams cronometrats amb 20.7 segons de marge sobre el segon, que és Thierry Neuville (Hyundai). La lluita més interessant del dia es va centrar en el segon lloc que tenia el campió mundial Kalle Rovanperä (Toyota) en l’inici de l’etapa i va mantenir fins al darrer tram, on la va perdre. L’especial urbana per Salou, de només 2,15 km, va servir perquè Thierry Neuville culminés la seva remuntada, en què a poc a poc havia anat retallant el desavantatge que tenia, i se situés en la segona plaça. El belga té ara 1.4 segons de marge sobre el finlandès i es preveu una lluita molt aferrissada entre els dos en l’última jornada.

Dani Sordo (Hyundai) va fer una bona jornada i va mantenir la cinquena posició. El càntabre va guanyar el sisè tram del dia, la segona passada pel Montmell, el tram més llarg del dia amb 24,18 km. Precisament la primera passada pel Montmell va estar marcada per l’accident de Gus Greensmith (Ford), per la bandera vermella que es va mostrar i per la cancel·lació de l’especial. El pilot anglès va entrar massa ràpid en un revolt, va perdre el control del seu Ford i va xocar contra la tanca de protecció. L’impacte va trencar la suspensió de darrere, va deixar una de les rodes penjant i el cotxe va fer mitja volta i es va quedar al mig de la carretera força malmès. El pilot i el copilot van sortir del vehicle sense cap problema i no es van fer res. La prova es va aturar, ja que només havien passat dos pilots pel tram i la resta no el podien fer. Es va fer una compensació de temps i es va donar el mateix als pilots de la mateixa categoria.

El pilot de Matadepera Jan Solans (Citroën C3) va estar al voltant de la vintena plaça en tots els trams i això li va permetre recuperar algunes posicions en la general i passar de la 24a a la 19a plaça. Entre els RC2 va pujar fins el 9è lloc, era 13è, a 2:53.8 del millor de la categoria, el finlandès Teemu Suninen (Hyundai).

La prova del campionat d’Europa va finalitzar ahir en la segona passada pel tram del Montmell. La victòria va ser per al francès Yoann Bonato (Citroën C3), que va quedar al davant del burgalès Efrén Llarena (Skoda), guanyador del títol del campionat europeu en la darrera cursa. La quarta posició va ser per al català Xevi Pons (Skoda).

En la darrera etapa del ral·li que es disputarà avui, els pilots afrontaran quatre especials i hauran de fer dues passades pels trams de Pratdip i Riudecanyes per acabar de decidir el guanyador i les altres dues posicions del podi.

ELS PROTAGONISTES

Ha sigut un dia agradable i ens hem divertit molt. Seria bo aconseguir una victòria, però queda un llarg camí