Dakar

El Dakar, un orgue de gats: li tornen la victòria d’etapa a Joan Barreda

ACTUALITZACIÓ. El pilot castellonenc Joan Barreda (Honda) havia guanyat amb un temps de 4h28:18 la quarta etapa de motos del Dakar 2023 disputada amb un bucle entre Ha’il i Ha’il amb un tram cronometrat de 425 quilòmetres i un tram d’enllaç de 148 quilòmetres. Un recorregut de muntanyes d’arena en els primers 100 quilòmetres i, posteriorment, pistes arenoses fins a la meta. Tot i córrer amb un dit gros del peu trencat, Barreda havia segellat un tram final d’etapa espectacular i havia superat de setze segons al xilè Pablo Quintanilla (Honda). Posteriorment, però, els jutges han determinat que el vencedor de l’etapa és el xilè Nacho Cornejo (Honda), que no figurava durant el dia entre els primers. El motiu és que Cornejo s’ha aturat a ajudar a Joaquim Rodrigues i li han tornat els 25:55 que hi ha invertit. Més tard, els jutges han revisat el temps que el xilè havia estat aturat a través del GPS, han comprovat que només havia estat aturat 7:35 i li han retornat el triomf a Barreda, el 30è en el Dakar del de Torreblanca, que persegueix els registres de Cyril Despres i Stéphane Peterhansel, tots dos amb 33 victòries parcials.

L’australià Daniel Sanders (Gas Gas), que ha obert pista després del triomf d’etapa de dimarts, manté el lideratge. Barreda és quart a 4:30 del líder. El nord-americà Skyler Howes (Husqvarna) aprofita les bonificacions (3:35) i és segon a 3:33 i l’argentí Kevin Benavides (KTM), tercer a 4:05. El portuguès Joaquim Rodrigues (Hero), guanyador de tres etapes l’any passat, ha caigut en el quilòmetre 90 i ha estat traslladat a l’hospital amb un traumatisme a la cama esquerra.

Klein, que ha estat novè i ha caigut al sisè lloc de la general, liderava l’etapa però en l’antepenúltim punt de pas (327 km) ha cedit el primer lloc al xilè Pablo Quintanilla (Honda), que li treia 45 segons i amb el francès Adrien van Beveren (Honda) tercer a 1:32. Tot i amb i això, Klein tenia l’as a la mànega d’una bonificació de 2:39 pels seus triomfs parcials en els punts quilomètrics de pas. En el penúltim (378 km), Quintanilla seguia al capdavant amb el castellonenc Joan Barreda (Honda) segon a 54 segons i Klein tercer a 1:04 però líder virtual. Sanders ocupava el novè lloc a 7:02 però acumulava una bonificació de 3:58. En els últims quilòmetres, Barreda, llançat, s’ha fet fort completant un darrer tram de gran nivell i ha avançat a Quintanilla, que ha cedit 2:40 en aquest darrer sector. Klein ha abaixat pistonada i ha cedit 14 minuts respecte del de Torreblanca llastat per un problema amb el combustible. El català Joan Pedrero (Rieju) ha entrat en la 23a posició amb 5h03:24 i és 21è en la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)