Dakar

Kevin Benavides guanya l’última etapa i s’emporta el seu segon Dakar

L’argentí de KTM retalla els 12 segons de desavantatge que tenia amb Toby Price en la general i s’imposa per 43

Kevin Benavides (KTM) ha guanyat el seu segon Dakar en motos en imposar-se en la darrera etapa i retallar els 12 segons de desavantatge que tenia amb el seu company d’equip Toby Price en la general. L’argentí ha guanyat l’última etapa entre Al-Hofuf i Dammam de 136 km d’especial amb 1h15:17 i ha tret 55 segons a l’australià, que ha acabat tercer. Kevin Benavides s’ha situat en el primer lloc de la general amb 43 segons d’avantatge sobre Toby Price. El nord-americà Skyler Howes (Husqvarna), que era el tercer en discòrdia a 1:31 en la general, ha mantingut aquest tercer lloc i ha acabat a 5:04 després de ser cinquè en l’etapa.

En aquesta última etapa les motos han sortit en ordre invers a la classificació i des dels primers quilòmetres Kevin Benavides s’ha anat distanciant de Toby Price que ha sortit darrere seu. En el primer punt de pas en el km 33, ja li havia retallat els 12 segons, i en el segon (km 68) l’argentí tenia 1:49 d’avantatge sobre l’australià. Tiby Price ha retallat una mica la diferència en el tercer punt de pas del km 102 a 1:29 i en la meta ha cedit 55 segons i ha perdut la primera posició.

Kevin Benavides va guanyar el seu primer Dakar en Motos l’any 2021 i ara ha aconseguit el segon trofeu del Tuareg. En el seu palmarès també la segona posició l’any 2018.