Dakar

Ekström guanya, i Sainz i Cruz són una mica més líders

El suec ha vingut des del darrera i s’ha refet de la mala etapa d’ahir

El suec Mattias Ekström ha guanyat la vuitena etapa del Dakar, i els seus companys a l’equip Audi, Carlos Sainz i Lucas Cruz –quarts–, han ampliat una mica més la seva avantatge en el primer lloc de la general. Mattias Ekström, que va guanyar el pròleg i ha fet dos segons llocs, ha vingut des del darrera i s’ha emportat la victòria amb 3h16:15 i superant al seu company d’equip el francès Stéphane Peterhansel per 3:45. El suec va perdre més de quatre hores en la setena etapa per un problema mecànic i ha volgut demostrar que pot estar al davant. Hi ho ha fet en un recorregut entre Al Duwadimi i Hail de 458 km d’especial, però que a la meitat tenia 179 km sobre asfalt que no eren cronometrats.

Gran part de l’etapa ha estat dominada pel francès Sébastien Loeb (Prodrive), però ha comés una errada de navegació quan era el primer destacat i ha perdut més de set minuts a poc menys de cent quilòmetres de l’arribada. Carlos Sainz i Lucas Cruz intentaven mantenir el ritme del francès, segon en la general, i li cedien uns tres minuts. El madrileny i el copilot català també han aprofitat l’errada, l’han superat i l’hi han tret gairebé sis minuts en la línia de meta. Carlos Sainz i Lucas Cruz mantenen la primera posició en la general i ara superen per 24:47 a Sébastien Loeb. El brasiler Lucas Moraes i l’igualadí Armand Monleon continuen tercer de la general a 1h05:13.

Nani Roma i Àlex Haro (Ford) continuen en el Dakar, malgrat que l’organització els va donar com a retirats. Els catalans van penalitzar 26 hores en l’etapa 7 i avui han sortit a competir. Han arribat a meta a 24:12 minuts del guanyador, però han estat penalitzats amb 20 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)