MotoGP

Marc, brots verds

MotoGP. Acaba en el top 5 les dues curses de Qatar en el debut amb la Ducati i mostra que té marge de millora

Tothom estava a l’expectativa del que podria fer Marc Márquez en el primer gran premi de la temporada, el de Qatar, en el seu debut amb la Ducati de l’equip Gressini. El resultat va ser bo, amb un cinquè lloc en la cursa a l’esprint i un quart lloc en la de gran premi, en el top 5 i dins les previsions del cerverí. Com gairebé sempre s’havia mostrat realista i modest en la prèvia del gran premi, però un cop va ser a la pista de Losail i va pujar a la moto va sortir el campió que porta a dins.

Marc Márquez va estar entre els millors durant els tres dies, i fins i tot en l’entrenament lliure 2 de divendres va fer el millor temps sobre l’asfalt mullat. En les dues curses es va mostrar competitiu, i diumenge va acabar en un gran quart lloc. Al finalitzar la cursa el vuit vegades campió mundial va explicar: “Després de la bona sortida he intentat tenir sempre el podi a la vista, perquè he vist que tenia ritme. Intentava gestionar els pneumàtics i en les últimes voltes he intentat fer l’atac, però quan he arribat a Martín no tenia més, anava més ràpid. Hi havia ganes de podi però no ha pogut ser.” En les nou participacions anteriors en el GP de Qatar només va guanyar una vegada en MotoGP i va ser l’any 2014. També va aconseguir dues segones posicions i dos tercers llocs, però el darrer resultat l’any passat, amb l’Honda, va ser una onzena plaça.

Marc Márquez va comentar: “Sempre he dit que intentaré estar entre els cinc primers regularment. Evidentment si vols lluitar per alguna cosa més has de guanyar curses i estar en el podi, de moment no estem preparats, però no se sap mai.” El cerverí va acabar content perquè creu que podrà anar a més: “Crec que tinc marge amb la moto, però fins allà he de tenir paciència.”

El pròxim gran premi serà del 22 al 24 d’aquest mes a Portugal. Marc Márquez voldrà continuar el seu acoblament a la nova moto i a l’equip en el circuit de l’Algarve, on no ha aconseguit resultats gaire destacats. La temporada passada el número 93 va fer la seva posició preferent número 92 en totes les categories, però després de ser tercer en la cursa a l’esprint del dissabte es va haver de retirar en la del gran premi. Marc Márquez va guanyar dues vegades el GP de Portugal en les categories inferiors quan es disputava al circuit d’Estoril, però des que va tornar al mundial l’any 2000 i es fa en el circuit de l’Algarve el seu millor resultat va ser un sisè lloc al 2022.