MotoGP

A tocar de la victòria

MotoGP. Marc Márquez ha quedat en la segona posició en tres curses en aquest començament de campanya. Fa més de 900 dies que el cerverí no guanya

Marc Márquez està cada vegada més a prop de tornar a guanyar una cursa del mundial de MotoGP. Des de la seva estrena amb la Ducati, aquesta temporada el vuit vegades campió mundial ha acabat en la segona posició tres vegades, dues en les curses a l’esprint dels dissabtes i una en la de gran premi de diumenge. Aquesta darrera va ser en l’últim GP d’Espanya, al circuit de Jerez, on només va ser superat pel campió mundial Francesco Bagnaia.

En les quatre primers grans premis de la temporada 2024 s’han disputat vuit curses, quatre a l’esprint i quatre de gran premi, i només tres pilots han pujat al més alt del podi: Jorge Martín, amb dues victòries a l’esprint i una de gran premi; Maverick Viñales, també amb dues i una, i Francesco Bagnaia, amb dues victòries de gran premi. Els que han quedat més a prop d’aconseguir-ho han estat els segons classificats, que han estat quatre pilots: Enea Bastianini, que va ser segon en una cursa de diumenge; Jack Binder, que va ser segon en les curses d’esprint i de gran premi de la primera cita en el GP de Qatar; el debutant Pedro Acosta, amb un segon lloc dissabte i un altre diumenge, i Marc Márquez. El cerverí ha estat segon en tres ocasions, i en tres grans premis diferents. Va ser segon a l’esprint de Portugal i d’Austin, i en el darrer GP d’Espanya, al circuit de Jerez, va ser segon en la cursa de gran premi de diumenge.

La victòria, de moment, no ha estat possible, però Marc Márquez i la seva Ducati de l’equip Gresini s’hi estan apropant; en cada gran premi sembla que fa un pas més, que és més consistent i, sobretot, que lluita fins al final, amb alguna caiguda inclosa, per aconseguir finalitzar en el primer lloc. La propera cita del mundial de MotoGP és aquest cap de setmana en el GP de França, que es disputarà al circuit de Le Mans.

Des de l’octubre del 2021

La darrera victòria que va aconseguir Marc Márquez va ser el 24 d’octubre del 2021 en el GP d’Emília-Romanya al circuit de Misano, a Itàlia. Des de llavors i fins la propera cursa a l’esprint de dissabte seran 930 dies sense guanyar, dos anys i mig, i 46 grans premis de manera consecutiva. S’ha de tenir en compte que en 15 d’aquests grans premis el cerverí va estar-ne absent per lesió i en altres no estava en les millors condicions, ja que s’estava recuperant d’aquestes lesions.

Des d’aquella última victòria amb Honda l’any 2021, Marc Márquez només va aconseguir com a millor resultat una segona posició en el GP d’Austràlia del 16 d’octubre del 2022. Amb el pas d’Honda a Ducati, i amb força mesos sense haver de pensar en les lesions, el cerverí ha estat en el segon lloc en tres de les vuit curses d’aquest començament de campanya.

La temporada passada, en què es van instaurar les curses a l’esprint els dissabtes, el millor resultat de Marc Márquez, llavors amb Honda, van ser quatre tercers llocs: un en la cursa llarga de diumenge del GP del Japó i tres a l’esprint; en els 20 grans premis que es van disputar al llarg de la temporada 2023.