Fórmula 1

Max Verstappen guanya un caòtic GP del Canadà

El neerlandès ha sobrepassat les condicions, els accidents i als pilots de McLaren i Mercedes per tornar al primer lloc

Max Verstappen guanya un GP del Canadà caòtic, marcat per la pluja i les condicions. El neerlandès ha acabat per davant de Lando Norris i George Russell, amb Hamilton en la quarta posició i Oscar Piastri en la cinquena plaça, mentre que Fernando Alonso ha estat sisè, Stroll setè, Daniel Ricciardo vuitè, Pierre Gasly novè i Esteban Ocon, desè.

Cursa a trams

La pluja ha estat la protagonista durant la jornada del diumenge. Per això, a la sortida, tots anaven amb precaució. Tot menys els pilots de l’equip Haas, ja que tots dos posaven rodes de pluja extrema i aprofitaven per progressar posicions. No obstant això, quan l’asfalt es va començar a assecar, van caure posicions.

Al capdavant, Russell era líder, seguit d’un Verstappen que era avançat per Lando Norris. El britànic també va aconseguir avançar Russell per posar-se líder. El pilot de Mercedes perdia posició amb Verstappen també poc després. Arribava la volta 25 i Logan Sargeant (Williams) provocava el primer cotxe de seguretat.

Això van aprofitar-ho els pilots per a tornar a canviar els neumàtics. La cursa es posava en marxa a la volta 30 i es formava un grup entre els McLaren, els Mercedes i Verstappen per la victòria. L’asfalt tornava a assecar-se i el primer amb neumàtics de sec seria Gasly.

En la volta 42, serien els pilots del capdavant en posar secs, amb Norris pujant a la segona posició. Poc després, Sergio Pérez trencaria el seu aleró i Sainz i Albon provocarien un nou cotxe de seguretat.

A la volta 59, tornaria la cursa normal i Verstappen s’escaparia, amb Piastri i Russell lluitant i tocant-se i sent avançats per Hamilton i Russell passant a Piastri i els pilots de Mercedes lluitant pel podi, el qual acabaria en mans de Russell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.