Més motor

Mari Boya

pilot de l’equip Campos Racing a la Formula 3

“Soc un pilot amb un estil agressiu”

“És un dia que mai oblidaré. No m’esperava ni la meitat de gent”

“Tinc plena confiança en l’equip”

És un honor impressionant haver pogut córrer al Circuit, que m’ha vist néixer, compartint el cap de setmana amb la F1

Mari Boya (Les, 2004) és l’únic representant català que hi ha en la fórmula 3, una de les categories de promoció cap a la fórmula 1. Aquest és el seu segon any en la categoria de promoció de bronze, el seu primer en l’equip Campos després d’haver competit la temporada passada en l’equip neerlandès MP Motorsport. L’aranès va celebrar diumenge a casa la seva primera victòria al Circuit de Barcelona-Catalunya i en la categoria.

Com definiria vostè el seu pilotatge?
Em considero un pilot amb un estil agressiu.
Com és treballar amb l’equip Campos?
La veritat és que m’ha estat fàcil adaptar-m’hi. Des del primer moment vam anar superforts. Això significa que m’han rebut molt bé, i quan alguna cosa és bona, la veritat és que és més fàcil adaptar-se, i, sobretot, jo estic molt a gust amb ells, així que estic supercontent.
Quina dificultat té córrer en una categoria com la fórmula 3?
És com tot. Al cap i a la fi, quan es competeix contra els millors, tot s’estreny i cal afinar fins a l’últim detall per intentar marcar la diferència.
Què significa per a un pilot català haver competit en la cursa del Circuit?
És el circuit més emblemàtic de tot l’Estat i, per a mi, és un honor impressionant poder córrer aquí, ja amb un nivell, compartint el cap de setmana amb la fórmula 1. Crec que és una cosa que poca gent pot dir, i n’estic molt orgullós.
Va fer una exhibició als carrers de Barcelona. Deu haver estat un moment molt especial.
La veritat és que serà un dia que mai oblidaré. La gent estava empentant molt, no m’esperava ni la meitat de la gent que va haver-hi i va ser també una experiència poder conèixer també el Carlos (Sainz) en persona. Crec que són dels records més bonics que guardo de l’experiència i que repetiria 100% cada dia.
40.000 persones animant-lo...
Imagina’t, increïble, i a més la gent venia amb una energia brutal, i això s’agraeix molt.
Què li ha semblat tot l’espectacle que es va muntar al voltant del GP?
Ha estat una de les millors formes d’enganxar la gent a aquest esport tan bonic, que actualment torna fer-se atractiu. És un esport meravellós i estic encantat de competir-hi, m’agrada molt.
Creu que la fórmula 1 continuarà al Circuit de Barcelona-Catalunya més enllà del 2026?
No ho sé. L’únic que puc dir és que és un circuit que m’ha vist néixer. Va ser un dels primers circuits on, en monoplaces, he rodat, i és molt especial. No tinc cap victòria (fins l’any 2024), però tinc bons records, podis, i moments bonics.
Quina confiança té per a les següents curses?
Jo en tot moment tinc plena confiança en l’equip, sé el cotxe que porto i l’equip de treball en el qual estic, així que estic molt confiat. L’únic que demano és un cap de setmana més net, especialment en la qualificació. L’únic que vull és que no passi res fora del control tant de l’equip com del meu. Si passa això, ens estarem barallant amb tots.
A més de Barcelona, en quin circuit li fa més gràcia pilotar?
No ho sé. Me n’agraden molts, però no sabria dir un que no em cridi l’atenció. Tots tenen el seu encant i és tot trobar-li el seu punt. Penso que podem fer-ho bé en tots els circuits que queden. Hem d’aprofitar aquesta velocitat que tenim per aconseguir bons punts i victòries.
L’objectiu és el campionat. Confia assolir-lo?
Cal ser realistes. Se m’ha complicat una mica, no ha estat el principi d’any que m’esperava, perquè estar desè en la general [amb la victòria a Barcelona, és novè en el campionat de pilots] no és l’objectiu que tenia, però s’han de valorar moltes coses que han passat i que sabem internament que estan fora del nostre control. Hem d’intentar que les curses siguin més netes, i ja et dic que aquesta sort canviarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)