MotoGP

‘Pole’ i victòria de Jorge Martín en la cursa esprint

MotoGP. Marc Márquez remunta des de la tretzena plaça i acaba sisè al superar Maverick Viñales per només tres mil·lèsimes en el GP d’Alemanya

Jornada de dissabte rodona per a Jorge Martín, ja que va aconseguir la posició preferent i la victòria en la cursa a l’esprint del GP d’Alemanya. El madrileny va aconseguir, doncs, la quarta pole de l’any i la quarta victòria en una cursa curta de dissabte d’aquesta temporada. Jorge Martín, que és el líder del mundial, no va sortir bé i fins a la tercera volta no es va tornar a situar en la primera plaça que ocupava en la graella. A partir d’aquí va dominar com va voler, tot i que no es va distanciar gaire dels rivals. La segona posició va ser per a Miguel Oliveira, que ja havia sorprès en aconseguir el segon lloc en la qualificació, mentre que la tercera plaça del podi va ser per al campió mundial Francesco Bagnaia.

La gran lluita la van protagonitzar dos pilots catalans, Marc Márquez i Maverick Viñales, per la sisena posició. El cerverí va remuntar des de la tretzena plaça, en els darrers revolts va superar el rosinc, que es va resistir, i va lluitar fins a la línia de meta. Marc Márquez va avançar per només tres mil·lèsimes Maverick Viñales i va ser el sisè. Àlex Márquez, que sortia cinquè, va anar perdent posicions i va acabar novè.

En la qualificació els catalans no van estar afortunats i en la Q2 Àlex Márquez i Maverick Viñales van caure i no van poder aconseguir estar en la primera línia. Jorge Martín va fer un gran temps d’1:19:423, que és un nou rècord del circuit de Sachsenring, i va superar per només 48 mil·lèsimes Miguel Oliveira. Àlex Márquez, que es va quedar a tres dècimes i mitja, va anar per terra en els últims minuts de la Q2. Maverick Viñales, que divendres va ser el més ràpid, es va quedar a cinc dècimes de Jorge Martín en el primer intent, i en el segon intent de fer la volta ràpida va ser objecte d’una forta caiguda.

Marc Márquez no poder superar la Q1. El cerverí es va infiltrar pel dolor que tenia a la part dreta de les costelles i al final es va quedar a una dècima i mitja de passar a la Q2. Marc Márquez estava fent una darrera volta molt bona i estava millorant el seu temps quan se li va creuar al davant Stefan Bradl (Honda) que anava molt lent i estava al mig de la pista, va haver de frenar i va perdre la seva oportunitat de lluitar per estar en la Q2.

Malament en Moto2

Els tres pilots catalans de Moto2 no van poder superar la Q1 i sortiran més enllà del vintè lloc de la graella. Jeremy Alcoba (Kalex) ocuparà el lloc 23è, Albert Arenas (Kalex) estarà en la 25a posició i Xavier Artigas (Forward) sortirà des de la 28a plaça. En Moto3 Joel Esteban (CFMoto) sí que va superar la Q1 amb el millor registre i després en la Q2 va ocupar la setzena posició.

EL PROTAGONISTA

Ha estat una cursa increïble; la victòria ha estat difícil perquè ells estaven molt a prop i no els podia deixar