MotoGP

Márquez, obligat a invocar l’èpica

Moto GP. El pilot de Cervera, que ocupa la tercera posició en la classificació general, sortirà novè després de tenir una caiguda

Res com tornar a casa per inspirar-se. I si no que li ho diguin a Francesco Bagnaia, que va sortir com un coet ahir per endur-se la pole a San Marino amb un temps d’1:30.304, nou rècord del circuit de Misano. Aquest és un dels indrets predilectes del pilot, que té una oportunitat daurada per retallar punts al líder de la general, Jorge Martín. Els italians de Franco Morbidelli i Marco Bezzecchi, tots ells de l’acadèmia de Valentino Rossi, ocuparan la segona i tercera posició de sortida, respectivament. Això sí, sens dubte Bagnaia està més que recuperat de la topada amb Àlex Márquez al GP d’Aragó que va provocar que l’italià no pogués sumar cap punt, una situació que va beneficiar els interessos de Martín.

El madrileny, que sortirà quart en la cursa d’aquest migdia (14 h), va ser el més llest de la classe, es va endur l’esprint i va sumar tres punts més. Martín va passar de la quarta a la primera posició en un tancar i obrir d’ulls, fet que va servir per rebaixar l’eufòria italiana i per fer un avís a navegants. El pilot de Ducati es manté líder a la general (311 punts) perseguit per Bagnaia (285) i Márquez (234). El Tro de Cervera, que ve de guanyar el GP d’Aragó, sortirà en novena posició per culpa d’una caiguda i haurà d’esprémer a fons les seves habilitats si no vol que es generi una distància insalvable respecte a Martín i Bagnaia. El català es va refer de la caiguda en el Q2 durant l’esprint, en què va acabar cinquè, però, tot i això, es veurà obligat a invocar l’èpica si vol tenir alguna possibilitat de fer podi.

Una tasca complexa

Pel que fa al seguici de pilots catalans, a San Marino tampoc han gaudit fins ara del seu millor moment. El més ben posicionat per a la cursa d’aquest migdia és el petit dels Márquez, que sortirà en setena posició. Els pilots catalans d’Asprilia (Maverick Viñales i Aleix Espargaró) ocuparan l’onzena i tretzena posició de sortida, respectivament. Pol Espargaró (Red Bull) serà quinzè i Àlex Rins, vintè (Monster Yamaha).

El mallorquí Joan Mir, pilot de Repsol Honda, serà baixa per a la cursa a causa d’una gastroenteritis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)