MotoGP

El títol mundial és cosa de dos: Martín i Bagnaia

MotoGP. L’italià guanya sota la pluja el GP de Tailàndia i el madrileny ocupa el segon lloc. Marc Márquez cau quan lluitava per ser primer, i matemàticament queda fora de la lluita

Jorge Martín i Francesco Bagnaia lluitaran pel títol mundial de MotoGP en els dos grans premis i les quatre curses que falten per acabar el campionat. Després dels resultats del GP de Tailàndia, el títol és cosa de dos, i el madrileny supera per 17 punts l’italià, quan queden 74 punts per disputar. Marc Márquez i Enea Bastianini ja no tenen possibilitats matemàtiques de ser campions perquè estan a 97 i 108 punts, respectivament. El cerverí i l’italià estan separats per 11 punts i s’hauran de conformar amb lluitar per la tercera posició.

Francesco Bagnaia va guanyar una cursa molt complicada que es va disputar sota la pluja i amb la pista molla, i es va apropar a Jorge Martín –que va acabar segon– en la classificació general del mundial. Va ser la novena victòria de Francesco Bagnaia en una cursa de diumenge aquesta temporada. Va completar el podi Pedro Acosta. Jorge Martín va liderar la prova en les primeres voltes, però va anar llarg en un revolt i va baixar a la tercera plaça.

Marc Márquez va lluitar per la primera posició amb Francesco Bagnaia, però a mitja cursa va caure, i va tornar a la pista en la setzena posició. El cerverí va anar remuntant i va entrar a meta onzè. Maverick Viñales va fer una bona cursa en una pista molla i va acabar setè, i el seu company d’equip Aleix Espargaró va ocupar el novè lloc. Àlex Márquez va caure en la volta de formació i va sortir des de la 23a i última posició. Va fer una gran remuntada en unes condicions difícils i va acabar en una gran desena plaça. Àlex Rins va caure a quatre voltes del final.

Dotze victòries

En Moto3, David Alonso va guanyar la dotzena cursa de l’any, un rècord històric que ningú en cap categoria havia fet. Valentino Rossi havia guanyat en onze. Va ser el seu cinquè triomf de manera consecutiva. El seu company d’equip Joel Esteban va caure a tres voltes del final.

El japonès Ai Ogura és el nou campió mundial de Moto2

Ai Ogura va guanyar de manera brillant el títol mundial de Moto2. El japonès, en la imatge celebrant el títol, depenia d’ell mateix: havia d’acabar entre els cinc primers per ser el campió, i va finalitzar segon, després d’una cursa en què va anar de menys a més. El seu rival per al títol, Aron Canet, va aconseguir la victòria, la tercera de l’any, però en la general és a 60 punts d’Ai Ogura quan queden dues curses i 50 punts en joc. La prova va acabar amb bandera vermella a dues voltes del final perquè va començar a ploure. Albert Arenas va ocupar la vuitena posició; Xavier Arenas, la 21a, i Jeremy Alcoba no es va classificar.