Ral·lis

Ral·li de Suècia

Latvala domina però Hirvonen no renuncia a res

Motor. El pilot de Ford va guanyar quatre trams de l'etapa d'ahir i va aplanar una mica més el camí cap al triomf en el ral·li de Suècia

Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS) va ampliar l'avantatge com a líder del ral·li de Suècia, segona prova del mundial, després de ser el més ràpid en quatre dels vuit trams de l'etapa d'ahir, la segona. Però el finlandès només va incrementar de 6,2 segons l'avantatge que tenia respecte de Mikko Hirvonen (Citroën DS3) en començar la jornada. I és que a Hirvonen, que es va imposar en dues cronometrades, se'l va veure disposat a lluitar fins a l'últim moment per intentar celebrar la que seria la seva tercera victòria consecutiva en aquest ral·li, tot i que falten els sis trams d'avui (84,8 km cronometrats) i no ho tindrà fàcil per atrapar el seu excompany d'equip. Després de l'errada que li va costar l'abandonament al ral·li de Montecarlo, Latvala, pilot número 1 de Ford, no es pot permetre cedir més punts en aquest inici del campionat.

Les posicions entre els deu primers es van mantenir gairebé intactes en l'etapa d'ahir. Petter Solberg (Ford Fiesta RS) va perdre terreny respecte dels dos pilots capdavanters i tres segons respecte de Mads Ostberg (Ford Fiesta RS), amb el qual avui es jugarà el tercer lloc. L'únic canvi de posició va ser el de Sébastien Loeb (Citroën DS3), que, després dels primers sis trams d'ahir i d'haver perdut 17 segons en fer una virolla en el segon, va aconseguir superar Henning Solberg (Ford Fiesta RS). L'alsacià és l'únic pilot no nòrdic que ha aconseguit guanyar aquest ral·li, l'any 2004. Just després dels deu primers, un punt d'interès del ral·li és la comparació entre Sébastien Ogier i Andreas Mikkelsen, amb els Skoda Fabia S2000 de Volkswagen Motorsport. El francès, onzè en la general, supera de 12,8 segons el noruec.

General. 2n dia
1r Latvala-Anttila (Ford Fiesta RS)
2h30:08.0
2n Hirvonen-Lehtinen (Citroën DS3)
a 23.0
3r P. Solberg-Patterson (Ford Fiesta RS)
a 51.4
4t Ostberg-Andersson (Ford Fiesta RS)
a 1:02.5
5è Novikov-Giraudet (Ford Fiesta RS)
a 2:13.1
6è Loeb-Elena (Citroën DS3)
a 2:57.5
7è H. Solberg-Minor (Ford Fiesta RS
a 3:02.4
8è Sandell-Parmander (Mini JCW)
a 4:31.8
9è Prokop-Hrûza (Ford Fiesta RS)
a 4:34.4
10è Brynildsen-Menkerud (Ford Fiesta)
a 5:08.7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)