Ral·lis

A patir fins a l'últim moment

Ral·lis. El de Mèxic, tercera prova del mundial, supera els 400 quilòmetres cronometrats i inclou en l'última etapa un tram de 54,3 km. Solberg va ser el més ràpid ahir en la qualificació

Com que el ral·li de Mèxic és dels que vol trencar la uniformitat, tindrà més de 400 quilòmetres cronometrats, un fet excepcional després de molts anys. I també ho serà l'última etapa, sense parc d'assistència entre els quatre trams que es disputaran i amb el segon del dia, Guanajuatito, de 54,3 km. Sébastien Loeb, vencedor de les cinc últimes edicions, opina que això “farà mantenir l'interès fins al final”. “Segons quines siguin les posicions i diferències haurem de resoldre una equació complicada. Si carregar una o dues rodes de recanvi per lluitar per un lloc en la general o bé per intentar guanyar la power stage [amb tres punts per al més ràpid].”

Petter Solberg (Ford Fiesta) va ser ahir el més ràpid en el tram de qualificació (5,18 km) i això li va donar dret a ser el primer a elegir la posició de sortida en la primera etapa, una novetat d'aquest any en els ral·lis de neu i terra. El noruec va superar de 9 dècimes Mikko Hirvonen (Citroën DS3) i d'un segon més Loeb (Citroën DS3). Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta) va ser quart. “Com que amb l'altura del terreny tindrem menys potència caldrà atacar una mica més”, diu Solberg.

LA FITXA

Recorregut: 1.174,76 km
407,87 km cronometrats
1a jornada
Ahir i avui, 12 trams (149,31 km)
2a jornada
Demà, 8 trams (183,80 km)
3a jornada
Diumenge, 4 trams (74,76 km)
Podi 2011
1r Loeb-Elena
(Citroën DS3) 2n Hirvonen-Lehtinen
(Ford Fiesta) 3r Latvala-Anttila
(Ford Fiesta)
Campionat 2012
1r Sébastien Loeb (Citroën DS3)
39 2n Mikko Hirvonen (Citroën DS3)
32 3r Petter Solberg (Ford Fiesta)
29 4t Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta)
26
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)