Fórmula 1

Veneçuela, d'acord per un dia

Fórmula 1. La victòria de Pastor Maldonado va ser la notícia del dia en un país dividit políticament entre dos bàndols irreconciliables. Tant Chávez com l'oposició el van felicitar

Pastor Maldonado (Maracay, 9-3-1985) va aconseguir diumenge el que la revolució bolivariana d'Hugo Chávez no ha pogut fer en 13 anys com a president de la república de Veneçuela: posar d'acord per un dia els veneçolans. Tot i la seva estreta vinculació amb el poder –el seu patrocinador principal és l'empresa estatal de petrolis PDVSA– i les crítiques de l'oposició a Chávez per l'opacitat del suport al pilot –l'aportació no apareix en l'informe de gestió de l'empresa, però diverses fonts la situen entre 35 i 50 milions d'euros–, el primer triomf d'un veneçolà en la F-1 va ser el tema del dia en diaris i informatius, i va fer que, per un dia, poder i oposició –irreconciliables– coincidissin en la felicitació al pilot.

“Sóc afortunat de tenir no només un patrocinador a l'esquena, sinó tot un país”, va dir diumenge Maldonado, conscient de com s'havia rebut el triomf a Veneçuela i de la feina que li queda: “Vull portar el Williams al màxim. Treballant dur i insistint, és possible.” Frank Williams va corroborar-ho quan li van preguntar si Maldonado podria ser campió algun dia: “Sens dubte. És molt veloç i no comet errades.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)