Ral·lis

Loeb s'endú un ‘Monte' d'antologia

Motor. El ral·li més llegendari respon a la seva fama amb un duríssim primer pas pel Col de Turini

L'última etapa del ral·li de Montecarlo va dur sorpreses, però no a dalt de tot de la classificació, amb un Sébastien Loeb imperial que va signar la seva setena victòria en el ral·li més antic i llegendari del món. Segon va ser l'altre Sébastien, Ogier, que ha lliurat a Volkswagen un debut força millor del que els alemanys podien esperar; i tercer, Dani Sordo, que finalment va recuperar el lloc dalt del podi que havia perdut abans-d'ahir.

El Turini decideix

La jornada final tenia cinc trams, amb tres passades pel mític Col de Turini. Per a molts pilots, la primera d'elles (disputada encara amb llum de dia, amb l'asfalt nevat i, a més, plovent) ha estat “el tram més difícil” de la seva vida, com va resumir Mikko Hirvonen, alleujat de veure's a la meta sa i estalvi.

I déu n'hi do, el munt de sorpreses que s'hi van produir. No tant per l'escratx del jove Bryan Bouffier (amb mig minut d'avantatge respecte a Mads Ostberg), sinó pels abandonaments per accident de Ievgueni Novikov (Ford), Jari-Matti Latvala (VW) i Juho Hänninen (Ford), tercer, cinquè i setè de la general. I això no va ser tot: en la segona passada (al capvespre, en què l'escratx el va marcar Loeb), Ostberg va perdre 6 minuts en deixar tocada la suspensió en una sortida.

La tercera, però, no es va arribar a disputar: els dos últims trams es van suspendre per l'excés de públic a les carreteres, que impedia activar els protocols de seguretat. Però tant és: el Turini ja s'havia fet valer. I Seb també.

1r Loeb-Elena (Citroën DS3)
5h18:57.2
2n Ogier-Ingrassia (VW Polo)
a 1:39.9
3r Sordo-Del Barrio (Citroën DS3)
a 3:49.0
4t Hirvonen-Lehtinen (Citroën DS3)
a 5:26.3
5è Bouffier-Panseri (Citroën)
a 8:13.1
6è Ostberg-Andersson (Ford Fiesta)
a 12:03.7
7è Prokop-Ernst (Ford Fiesta)
a 23:27.3
8è Wiegand-Christian (Skoda)
a 29:34.5
26è Font-Julià (Mitsubishi)
a 1h13:38.9
29è Triviño-Haro (Mits.)
a 1h18:01.1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)