Ral·lis

Podi gironí en el ral·li Costa Brava Històric

Motor. Pallí-Buscarons (Mini) guanyen la prova reina dels ral·lis de regularitat, a davant de Rimbau-Peradalta (Mini) i Faixedas-Jordan (Seat FL)

Lluís Pallí i Guillem Buscarons (Mini Cooper) van culminar amb la victòria un impecable ral·li Costa Brava Històric, en què van estar sempre en la lluita pel podi. L'equip gironí, a més, va encapçalar un podi completament ocupat per equips de la demarcació. Els segons, Àlex Manuel-Rimbau i Jordi Peradalta, van completar la rebel·lió dels modestos i van situar el seu modest Seat 127 en segon lloc, a 7.1 punts (equivalents a 7.1 segons) dels guanyadors. Xavi Faixedas i Joan Jordan (Seat 124 FL), que ja havien brillat en el Costa Brava de la primavera, a última hora van desallotjar del podi Sagi-Sagi (Porsche 911 S) i van completar el triplet gironí en un podi insòlit, sense cap Porsche.

L'última etapa va passar factura a alguns dels favorits. Era normal, després de 1.400 km, dels quals prop de 600 van ser de regularitat, distribuïts en 40 trams. Tres dels de l'última etapa van ser cancel·lats per despreniments, però els quatre restants van veure quatre guanyadors diferents: Vigué-Casas (R-5 Turbo), Lareppe-Lieven (Opel Ascona), Renú-Bergel (BMW) i els guanyadors, Pallí-Buscarons.

Un altre dels equips favorits, Castañer-Castañer (Porsche 911 S), va quedar descavalcat i va caure fins al setè lloc.

La primera etapa l'havien dominat Mariano Molina-Sergi Giralt (VW Scirocco), però una avaria en la junta de la culata els va deixar fora. Els Castañer i els Sagi van acabar líders al final de la segona etapa i de la tercera.

En motos, triomf de Jordi Martí-Xavier Tibau (Honda Africa Twin 650), que a més es van classificat en la 27a posició absoluta. Van acabar 58 dels 74 equips que van prendre la sortida.