Ral·lis

Marxa cap al Dakar motivat per tornar a guanyar

Motor. Nani Roma es mostra satisfet del seu nou Mini All4 Racing 2015 per intentar revalidar el primer lloc de l'any passat. Diu que els rivals són complicats i la lluita serà oberta

Revalidar el primer lloc de l'any passat és l'objectiu de Nani Roma en el Dakar que comença el 4 de gener del 2015. El pilot català es va mostrar amb ganes i motivat per aconseguir-ho en la trobada que va fer amb la premsa a Madrid abans de marxar cap a Amèrica del Sud. Roma va estar acompanyat pel seu nou i millorat Mini All4 Racing 2015, del qual es va mostrar molt satisfet.

“Estic motivat i tinc ganes de tornar a guanyar.” Amb aquesta afirmació el pilot de Folgueroles va deixar clar, d'entrada, que el fet d'haver-se convertit en el tercer pilot de la història del Dakar que ha guanyat en motos i en cotxes –després de Hubert Auriol i Stéphane Peterhansel– no li ha restat gens d'ambició. Considera que té un gran cotxe, un bon equip i que amb el seu copilot Michel Périn ha fet una bona preparació per revalidar el títol. El fet de ser l'últim guanyador el fa sortir com a favorit, però això no el pressiona. “La pressió és relativa, cada pilot se la posa ell mateix. He participat en dinou Dakar i ja no tinc la sensació d'haver de demostrar res.”

La seva eina per intentar tornar a guanyar és el Mini All4 Racing 2015 millorat, però que també ha augmentat de pes. Per reglament els cotxes dièsel pesen 56 quilos més. Això no el preocupa gaire i explica les millores de què disposarà: “Tenim una aerodinàmica diferent, hem abaixat els radiadors i millorat petites coses, té més tracció i és més ràpid i confortable. Tenim un cotxe més competitiu.”

Nani Roma, de 43 anys, explica que el primer rival serà ell mateix, i després dels seus contrincants a les pistes destaca per sobre de tot el Toyota de De Villier i els Peugeot. Respecte al recorregut diu que serà complex i es mostra preocupat per l'etapa marató: “Serà molt complicada, i a més sense assistència mecànica.” Té clar com haurà d'afrontar la prova: “La primera setmana serà intensa i després de sortir d'Uyuni (Bolívia) estarà tot bastant decidit. Seran importants els primers dies, i després s'haurà d'anar dia a dia fins a arribar a Iquique (Xile), sense haver perdut gaire temps”.

EL PROTAGONISTA

Tenim un gran cotxe i un gran equip. No és fàcil guanyar el Dakar, però ens hem preparat bé per renovar el títol
Hem millorat petites coses, té més tracció i és més ràpid i confortable. Tenim un cotxe més competitiu
El primer rival és un mateix, som nosaltres els que hem de fer les coses bé. Els rivals són complicats i la lluita serà oberta
Nani Roma

Nova preparació al CAR

Tal com ha fet en els darrers anys, Nani Roma ha enllestit la seva preparació per al Dakar al CAR de Sant Cugat. Enguany la novetat ha estat la incorporació de la cambra climàtica i una màquina d'hipòxia per experimentar les sensacions que viurà en la prova i aprendre a gestionar-les. Sota la supervisió del doctor Joan Riera, metge fisiòleg del CAR, ha utilitzat la cambra climàtica que simula les condicions de temperatura i humitat que trobarà durant el recorregut, mentre que a la màquina d'hipòxia ha experimentat la manca d'oxigen que es produeix en altura, com en els 4.800 m del pas de San Francisco als Andes. També ha continuat fent el seu habitual treball amb el preparador físic Lluís Capdevila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)