Ral·lis

Latvala busca un triomf balsàmic

Ral·lis. L'ídol local vol parar els peus a Ogier en la represa del mundial a Finlàndia. S'hi juga salvar la temporada i l'honor del país

Jari-Matti Latvala (VW) assegura que té “bones sensacions” de cara a la seva prova de casa, el ral·li de Finlàndia, vuitena de les tretze cites del curs. Tant de bo, perquè fins ara el finlandès ha signat tal vegada la seva pitjor temporada des del 2007, el seu primer curs complet al WRC. Una sola victòria i un reguitzell d'errades l'han despenjat de la lluita pel títol –és quart a la taula– i, de retruc, han donat via lliure a Ogier –cinc victòries– cap a la seva tercera corona consecutiva.

Però Latvala no només busca el seu tercer triomf a l'antic Mil Llacs per redreçar un curs tort. L'ídol local també s'hi juga l'honor de tot el país. No debades, la victòria d'Ogier a l'últim ral·li disputat, a Polònia, va fer que França (174 victòries) superés Finlàndia (173) en la llista de guanyadors del WRC, per primer cop en els més de quaranta anys d'història del campionat.

El ral·li de Finlàndia va arrencar ahir al vespre amb una superespecial urbana –escratx d'Ogier, amb Latvala a 1.6– i la llarga etapa d'avui passarà pel mític tram d'Ouninpohja –absent l'any passat–, tota una muntanya russa de 34 km i 80 salts, amb una mitjana de 130 km/h. És el Mil Llacs en estat pur, la prova favorita dels millors pilots del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)