Més motor

PEPE ORIOLA

“Les TCR són el futur de les curses de turismes”

Aquest cap de setmana arriba a Macau l'última cita del curs de les TCR Series, en lluita pel títol, en la primera edició d'aquest nou campionat de turismes. L'objectiu és el premi gros?
Sí, surto a guanyar. L'objectiu inicial de la temporada era ficar-nos en la lluita pel títol, i això ho hem aconseguit de sobres. Hem estat al davant tota la temporada; hem guanyat curses, hem fet podis, poles... Ara el que falta és rematar i guanyar-lo.
Jugar-s'ho a caixa o faixa en un circuit com Macau, tal vegada el traçat urbà més feixuc del món [de 6,2 km], pot ser una arma de doble tall.
Jugar-se-la a Macau pot ser molt maco o es pot fer molt complicat. Però, repeteixo, jo sortiré a guanyar. A mi el circuit de Macau m'agrada molt.
I el coneix bé.
Sí, el 2013 vaig ser segon en una cursa del mundial de turismes [WTCC], però l'any passat vaig tenir un fort accident en els lliures. És un traçat ràpid i molt estret, sempre passen coses.
Aquell any, el 2013, quan encara tenia 18 anys, es va convertir en el pilot més jove de la història capaç de guanyar una cursa d'un mundial de la FIA, el de turismes. Després de quatre temporades en el WTCC, passar aquest any al nou campionat TCR ha estat un pas enrere?
Ara com ara, córrer en el mundial de turismes sense pilotar un Citroën [el cotxe campió els dos últims anys] és perdre el temps. Hi ha els Honda i els Chevrolet, però no són prou competitius. En les TCR Series hi ha sis o set marques amb cotxes homologats. A banda de Seat, hi ha Honda, Audi, Volkswagen, Ford, Opel... i acaben d'arribar Subaru i Alfa Romeo. Serà un campionat cada vegada més important; jo penso que és el futur de les curses de turismes.
És a dir, a curt termini no es planteja tornar al mundial?
No. Les TCR elevaran molt el nivell en els pròxims anys i jo vull seguir aquí durant molt de temps.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)