Olimpisme

Dimiteix el director artístic de Tòquio 2020 després de la repercussió d’una proposta pejorativa

El comitè organitzador dels Jocs s’ha disculpat per la insultant idea de vestir de porc una popular actriu i humorista en la cerimònia inaugural

El director artístic dels Jocs Olímpics de Tòquio, Hiroshi Sasaki, ha presentat la seva dimissió després de la repercussió que ha tingut una proposta pejorativa sobre una popular actriu i humorista japonesa que va fer durant una pluja d’idees en que es parlava de la cerimònia inaugural del Jocs. La revista Shukan Bunshun ha revelat que durant l’any 2020 Hiroshi Sasaki va proposar que l’actriu i humorista Naomi Watanabe baixes des del cel caracteritzada com un porc i es va referir a ella com “Olympig”, fent un joc de paraules entre olímpic i porc (en anglès). Hiroshi Sasaki, estava a càrrec de la direcció artística de les cerimònies inaugural i de cloenda dels Jocs Olímpics i Paralímpics.

La presidenta de l’comitè organitzador dels Jocs, Seiko Hashimoto, ha demanat disculpes per la “insultant” proposta de vestir de porc a la popular actriu en la cerimònia d’inauguració. “Llegint el titular de l’article, jo mateixa estava en xoc. Els comentaris van ser inapropiats i molt lamentables”, així com “molt insultants cap a la persona esmentada en la discussió”, ha dit Seiko Hashimoto en una roda de premsa convocada d’urgència. La presidenta del comitè organitzador també ha afegit: “Fer broma sobre l’aparença és molt molt inadequat”.

Naomi Watanabe és una personalitat pública dins i fora del Japó que va saltar a la fama el 2008 per la seva imitació de Beyoncé, amb el que es va guanyar l’apel·latiu de la “Beyoncé japonesa”, i és la model i dissenyadora de talles grans més mediàtica de país.

La pròpia Naomi Watanabe ha fet públic un comunicat en que declara: estar “honestament sorpresa” per les informacions. L’actriu, model i còmica, de 33 anys, ha assenyalat que és conscient que quan treballa la seva aparença és ridiculitzada pel seu volum i ha afirmat: “Estic contenta amb la meva figura”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)