Olimpisme

El principal assessor mèdic del govern del Japó demana discutir sobre si s’han de fer els Jocs

Ha subratllat que la seva funció és pensar sobre la situació de la pandèmia i no decidir si es pot celebrar Tòquio 2020

El responsable del grup governamental del Japó d’experts sobre la pandèmia de la Covid-19, Shigeru Omi, ha afirmat que les autoritats de país “han de discutir” la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio previstos per aquest estiu, davant el repunt de la pandèmia al país. Shigeru Omi ho ha dit durant la seva intervenció en una sessió del comitè de Salut del Parlament nipó, quan se l’hi ha preguntar sobre la situació de la pandèmia i el seu possible impacte en els Jocs de Tòquio.

“Estem arribant al moment en què hem de discutir (la celebració) de l’esdeveniment, tenint en compte la situació de l’expansió dels contagis i la pressió sobre el sistema mèdic com a factors més importants” ha afirmat Shigeru Omi en la seva intervenció. Japó afronta una quarta onada de contagis que ha portat a Govern central a declarar de nou l’emergència sanitària a Tòquio i altres tres prefectures de país.

Les paraules de l’principal assessor de l’executiu a l’hora de tractar amb la Covid-19 van en la línia contraria del missatge oficial de Govern que lidera Yoshihide Suga i dels organitzadors de Tòquio 2020, que vénen repetint des de fa mesos que els Jocs se celebraran sigui quin sigui l’evolució de la pandèmia. L’expert mèdic també ha dit que: “seria tard” esperar a apropar-se més a les dates previstes de l’inauguració per prendre una decisió sobre els Jocs o sobre la declaració d’una nova emergència sanitària. També ha subratllat que la seva funció és “pensar sobre la situació de la pandèmia”, i no “prendre una decisió sobre els Jocs”. Shigeru Omi ha recomanat al Govern “que pensi en diversos factors tenint en compte la situació de contagis i del sistema sanitari”, i ha assenyalat que és responsabilitat del comitè organitzador dels Jocs i d’altres agents implicats explicar a la ciutadania la decisió final que es prengui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)