Olimpisme

Tests diaris de Covid-19 pels esportistes que participin en els Jocs de Tòquio

Els organitzadors han presentat el manual que hauran de seguir els atletes

Els esportistes que participin en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 hauran de passar test diaris de Covid-19 durant la seva estada en el Japó. Així consta en les noves directrius per a esportistes presentades avui pels organitzadors. Aquesta mesura forma part de l’estratègia de prevenció de contagis entre esportistes durant els Jocs i se sumarà a altres ja anunciades com el seu aïllament dins de les instal·lacions olímpiques i la restricció dels seus moviments.

Una altra de les noves mesures preventives és l’obligatorietat per als esportistes, equips tècnics i altres acompanyants de les delegacions olímpiques de fer-se dues proves abans de viatjar des dels seus països cap al Japó. En principi els esportistes no hauran de complir la quarantena de 14 dies que s’obliga a fer a tots els viatgers que arriben al Japó, tot i que s’hauran de sotmetre a nous test a la seva arribada al país, i posteriorment de forma diària mentre duri la seva estada. Els participants en els Jocs han de presentar un pla d’activitats detallant tots els seus moviments previstos i hauran de minimitzar el contacte amb altres atletes. El manual que s’ha presentat també adverteix que incomplir aquestes directrius podria portar a la seva desqualificació. A més a més els esportistes i membres dels equips olímpics només podran fer servir els mitjans de transport específics habilitats per l’organització, i no el transport públic, i només podran menjar en les instal·lacions dels seus allotjaments i les seus de competició i entrenament.

La vacunació no serà obligatòria per als atletes participants en els Jocs, tot i que el Comitè Olímpic Internacional recomana als comitès nacionals que ho facin, i ha promès suport logístic per als països que tinguin dificultats per fer-se amb el fàrmac.

El president del COI, Thomas Bach, ha mostrat el seu total suport a aquestes directrius i ha assenyalat el seu: “gran respecte cap a la diligència dels japonesos per protegir els ciutadans”. També ha dit que el moviment olímpic “Està disposat a prendre totes les mesures necessàries per minimitzar el risc i perquè els japonesos se sentin segurs”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)