Olimpisme

Cessen el director de la cerimònia d’obertura per una broma de fa 23 anys sobre l’Holocaust

Kentaro Kobayashi plega el dia abans de l’acte en descobrir-se un vídeo que ha indignat a la comunitat jueva

Quan falta menys d’un dia per a la cerimònia d’inauguració, demà a les 13 h, s’ha conegut el cessament del director artístic, Kentaro Kobayashi, per una broma que va fer el 1998 referida a l’Holocaust i que ara ha sortit a la llum ja que es va gravar en vídeo. Kobayashi i un actor hi apareixen fingint que són presentadors d’un programa infantil. Kobayashi es refereix a uns ninots de paper amb la frase “anem a jugar a l’Holocaust!”. L’audiència riu la suposada gràcia i alguna altra en el mateix sentit. El centre Simon Wiesenthal va fer un comunicat condemnat enèrgicament l’escena.

Fa uns dies el compositor d’un dels temes, Keigo Oyamada, havia presentat la seva dimissió perquè es va descobrir que el 1990 havia fet befa dels seus companys de classe discapacitats. Al març ja havia caigut un altre dels responsables artístics, Hiroshi Sasaki, perquè havia suggerit internament disfressar de porc a l’actriu Naomi Watanabe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)