Olimpisme

35 dels 205 països que van desfilar ja no tenen esportistes competint a Tòquio

Son deu delegacions d’Àfrica, nou d’Àsia, set d’Oceania, cinc d’Amèrica i quatre d’Europa. Les Bermudes,amb un or, i les Fiji, amb un or i un bronze, han aconseguit pujar al podi

Trenta-cinc de les 205 delegacions que divendres de la passada setmana van desfilar en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio ja no tenen esportistes en competició. Les cinc agrupacions continentals de comitès olímpics nacionals (NOC) que hi ha dintre del Comitè Olímpic Internacional (COI), Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania tenen representants en aquesta llista. Quatre són d’Europa, nou d’Àsia, deu d’Àfrica, cinc d’Amèrica i set d’Oceania.

La disputa entre divendres i dissabte dels 50 m lliures en la natació i els 100 m en l’atletisme ha fet que moltes d’aquestes delegacions s’hagin quedat sense representants, ja que són aquestes proves les que el COI aprofita per repartir les invitacions als comitès olímpics nacionals que no tenen esportistes de nivell per participar en els Jocs Olímpics i així aconseguir que pràcticament tots els comitès que té reconeguts, participin en els Jocs, 205 en aquests Jocs de Tòquio

No tots els casos són iguals, ja que hi ha països petits, com per exemple Andorra, en què els esportistes que es van aconseguir classificar per als Jocs -atletisme i piragüisme, en aquest cas- , ja han competit en les seves proves. Dels 170 comitès encara em actiu a Tòquio n’hi ha 38 que només tenen esportistes en competició en l’atletisme. En algun cas, hi ha comitès que ni tan sols han debutat, ja que només tenen atletes inscrits en les maratons, que es disputaran els dos últims dies dels Jocs.

Dels 35 països que ja no tenen representants a Tòquio en destaquen dos que han tornat cap a casa amb la feina feta. Es tracta de les illes Bermudes i les illes Fiji.

Les Bermudes són un territori autònom d’ultramar que pertany a la Gran Bretanya i que estan situades l’Atlàntic Nord, davant les costes dels Estats Units, a l’est de Carolina del Sud. A Tòquio hi van porter dos esportistes, la triatleta Flora Duffy i el remer Dara Alizadeh. Duffy, que viu a Colorado, als Estats Units, va guanyar la medalla d’or en el triatló, prova en què va ser campiona del món els anys 2016 i 2017.

Les Illes Fiji, un estat insular d’Oceania que ocupa tot un arxipèlag da la zona del Pacífic Sud, van portar a Tòquio 30 esportistes i és la delegació més gran que ja no té representants. Han tornar a casa però, amb la medalla d’or en el rugbi a set masculí i el bronze en el femení. Dels seus 30 esportistes, 24 han pujat al podi. També han competit en atletisme, judo, vela, natació i tennis de taula.

Les 33 delegacions restants no han aconseguit classificar cap esportista per a alguna final.

Europa
Andorra 2
Islàndia 4
Malta 6
Mònaco 6
Àsia
Afganistan 5
Bhutan 4
Cambodja 3
Emirats Àrabs Units 5
Laos 4
Maldives 4
Myanmar 3
Nepal 5
Timor Oriental 3
Àfrica
Congo 7
Gabon 5
Gàmbia 4
Líbia 4
Malawi 5
Mali 4
República Centreafricana 2
Sierra Leone 4
Somàlia 2
Togo 4
Amèrica
Aruba 3
Bermudes 2
Guyana 7
Nicaragua 8
Saint Vincent i les Grenadines 3
Oceania
Micronèsia 3
Fiji 30
Kiribati 3
Marshall 2
Palau 3
Tuvalu 2
Vanuatu 3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)