Olimpisme

Els Jocs d’Hivern de Pequín 2022 faran servir tecnologia per prevenir la Covid-19

Els organitzadors diuen que un aerosol pot detectar el coronavirus a l’aire i que utilitzaran robots per desinfectar

El comitè organitzador dels Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022 ha explicat en roda de premsa que garantirà la seguretat sanitària amb avenços tecnològics que també s’aplicaran a la desinfecció. S’ha explicat que un grup d’experts xinesos ha desenvolupat un sistema de detecció del virus en aerosols que activa alarmes si troba coronavirus a l’aire d’una habitació i que es farà servir en els Jocs. L’objectiu de Pequín és prevenir que els Jocs, que començaran el 4 de febrer, siguin l’origen d’un rebrot de la Covid-19 a la Xina. Els avenços tecnològics també s’aplicaran a la desinfecció amb tècniques de nanofiltratge per als sistemes de tractament d’aigües i de refrigeració de les seus dels Jocs. En el cas del Centre de Wukesong, que acollirà les competicions d’hoquei sobre gel, es faran servir robots amb esprais desinfectants.

Tot i les estrictes mesures de prevenció, ja s’han detectat tres casos de la Covid-19 entre els atletes que es troben a la capital xinesa per participar en els esdeveniments esportius per provar les instal·lacions.

Els Jocs de Pequín seran els tercers que comptin amb tecnologia 5G per garantir les comunicacions. Moltes de les entrevistes s’hauran de fer en línia perquè tots aquells que arribin de l’estranger estaran en “bombolles” que els mantindran aïllats de la resta de la Xina. S’ha ideat una plataforma d’entrevistes al núvol o un sistema de càmeres manejades per control remot per reduir les interaccions entre atletes i periodistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)