Olimpisme

PARÍS EN JOC

Records d’una ciutat olímpica

L’espec­ta­cle de la cerimònia de clau­sura a l’Stade de France diu­menge, Record, del direc­tor Tho­mas Jolly, resu­meix bé el sen­ti­ment amb què s’aca­ben aquests Jocs de París 2024 i el meu. Un ser extra­ter­res­tre, el Gol­den Voya­ger (a càrrec del ballarí Artur Cadre), des­cen­deix sobre l’estadi perquè ha tro­bat el disc de records humans enviat a l’espai el 1977 per la sonda Voya­ger. I des­co­breix, segles després, els Jocs de París i, alhora, els de l’anti­gui­tat a Grècia. Durant 27 minuts, recorre aquests ves­ti­gis i veu com es for­men cinc enor­mes rodes, amb uns 300 per­for­mers, sim­bo­lit­zant els con­ti­nents que s’aca­ba­ran ele­vant per for­mar les cinc ane­lles olímpi­ques.

En aquest moment de gran bellesa esce­nogràfica, jo amb el pri­vi­legi de ser al lloc de retrans­missió de la Cadena SER, veia pas­sar davant meu la història olímpica i un relleu cap a Los Ange­les 2028 que ens deixa als pari­sencs tot de cop el lle­gat d’aquesta edició d’èxit orga­nit­za­tiu, de públic i treva política al país i que ja ens pro­voca nostàlgia. He pogut cobrir setze esports i veure’n altres set, he estat en set de les deu vet­lla­des atlètiques i he par­lat tant amb estre­lles com amb espor­tis­tes dels quals pot­ser no se’n sabrà res més fins d’aquí a qua­tre anys. L’exer­cici radiofònic en directe ha estat d’una exigència i alhora satis­facció difícil de mesu­rar encara per a mi. Però crec que les històries que he pogut anar expli­cant en són un tes­ti­moni fresc. Fa 32 anys vaig estar a punt de dei­xar aquesta feina per una crisi per­so­nal i labo­ral, quan se cele­bra­ven els Jocs de Bar­ce­lona. Ara, puc tan­car el cer­cle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.