Opinió

Desequilibri

Dubtes que anirem resolent, suposo, amb el pas de les jornades

Començar un projecte nou no és gens fàcil, i qui així ho podia pensar ara fa unes setmanes n'ha tingut prou amb tres jornades per adonar-se'n. Perquè el que l'Espanyol ha començat aquesta temporada és un canvi amb lletres majúscules, en tots els sentits, i no només en el terreny esportiu.

Un nou, i gairebé únic, propietari, un nou panorama accionarial, un nou consell, una nova manera de treballar, i en l'àmbit purament futbolístic un nou entrenador i una plantilla més que canviada respecte a la de l'any passat, amb onze incorporacions i prop d'una vintena de baixes.

Tot això es pot explicar en unes quantes ratlles, però pair-ho, organitzar-ho, consolidar-ho i que, finalment, acabi proporcionant els resultats adients, difícilment s'aconsegueix en quatre dies.

Caldrà esperar un termini prudencial per analitzar amb més coneixement de causa si aquest nou projecte va ben encaminat. Però, dit això, hi ha alguns aspectes relacionats amb el primer equip que ja es poden anar analitzant, com per exemple la configuració que s'ha acabat fent de la plantilla.

És cert que un estiu com el que ha tingut l'Espanyol, amb tants fitxatges i tants moviments, ja de per si, no és gaire fàcil de gestionar i també que moltes de les incorporacions que s'han fet en aquest mercat són jugadors que difícilment fa uns mesos els aficionats s'haurien imaginat que s'haurien pogut fitxar.

Però una altra qüestió és com ha quedat definida la plantilla. La manca de jugadors per cobrir diverses posicions que la temporada passada van grinyolar, com ara la de defensa central o la dels dos laterals, i en canvi, l'overbooking al mig del camp i a la davantera fan pensar que la plantilla està descompensada i li falta més equilibri.

O bé el que ha passat amb el tema de la porteria. Amb la marxa d'un porter fet a la casa, algun dia sabrem per què ha preferit anar com a cedit al Tottenham i no quedar-se a l'Espanyol, on em fa l'efecte que tampoc serà titular, o l'arribada a darrera hora d'un porter molt contrastat, però com a cedit, que li ha acabat prenent la titularitat al que va ser el primer fitxatge de l'estiu i petició expressa de Quique Sánchez Flores.

Dubtes que anirem resolent, suposo, amb el pas de les jornades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)