Opinió

DIES IRAE

De com jugar i de Jocs

Laudrup parla per a qui l'escolta, Obradovic torna a Badalona
i les diverses cares dels Jocs Olímpics

Laudrup: jugar i pensar

DISSABTE 17.

Michael Laudrup aquesta temporada fa de comentarista dels partits de lliga. I, de moment, més que per les seves aportacions tècniques, ha cridat l'atenció per haver dit que a Neymar ja li està bé que el cusin a puntades de peu perquè el que fa amb les conduccions de pilota és provocar els rivals. A mi m'entristeix que el meu ídol del dream team per raons futbolístiques òbvies ara digui això. Hi veig dues raons possibles. O jugava a futbol més ràpid del que sap pensar o pensa amb el cervell d'altres. O totes dues coses. Perquè el que va dir sona més a quedar bé en els ambients en què es mou i prefereix això a pensar en com jugava ell a futbol.

Bàsquet pur

DIUMENGE 18.

Emotiu retrobament a Badalona de la Penya amb Zeljko Obradovic, el tècnic que el va dur a la glòria de la copa d'Europa el 1994. L'homenatge va ser mutu pels records que comparteixen. Però no cal ser de la Penya per adonar-se que tant Obradovic com el Joventut són bàsquet en estat pur. El tècnic, per la seva magnífica carrera. I la Penya, perquè encara que hagi viscut èpoques de més triomfs que l'actual, continua demostrant que el bàsquet no es pot entendre sense Badalona ni Badalona sense el bàsquet. Ja ho va dir el capità del Divina Joventut en la presentació: “Aquest any més que mai representem els valors de planter i de Badalona.” Tots els meus respectes. I sort.

Esport i societat

DILLUNS 19.

Magnífic balanç dels atletes catalans que han participat en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. Emocionant la medalla d'or d'Elena Congost en marató. Però igualment l'actuació de tots els participants. En l'esport hi ha moltes coses criticables, és cert, però hi ha pocs altres vehicles d'inclusió i reconeixement social com ho és la competició esportiva en uns Jocs.

Roma renuncia als Jocs

DIMECRES 21.

Roma deixa d'aspirar a organitzar els Jocs del 2024. L'alcaldessa, Victoria Raggi, ho va deixar clar: la ciutat té altres prioritats. Probablement té raó, atesa la situació econòmica i social actual. Raggi és alcaldessa de Roma pel moviment Cinque Stelle de Beppe Grillo, una forma de populisme a la italiana. Ara, però, haurà de demostrar que té alternatives per millorar la ciutat i la vida dels seus habitants. Ho seguirem atentament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)