Opinió

Treure gas per guanyar

El pilot català ha après a aïllar-se del soroll que li provoquen al voltant. O del que diuen que provoca ell. Fuig de polèmiques

Marc Márquez té una mirada diferent damunt de la moto. Ha demostrat que cada temporada aprèn a competir una mica més. Somriu. Sempre somriu. Un somriure que no amaga res o que ho diu tot. Darrere d'un somriure net, sempre molt net i sincer, hi ha una feinada que l'ha fet campió. És fidel a la seva gent. Al seu equip. Vol estar ben rodejat per anar pel món amb confiança. Aquesta temporada ha fet valer la seva experiència i la del seu equip. Sense defallir. L'experiència d'una joventut insultant i ho ha fet aconseguint el seu cinquè títol mundial abans d'hora. Si algú ha volgut posar-lo nerviós, probablement ha recordat que la temporada passada potser ho van aconseguir en algun moment del campionat i amb insistència. Amb molta insistència. Aquesta temporada, no. Ha deixat enrere la pressió com si res, almenys aparentment. Márquez sap desconnectar si algú tracta d'influir-lo negativament. N'ha après. Cada temporada és una mica més savi. Ha quedat clar que no ha desestimat cap punt durant la competició. Que ha treballat com sempre amb optimisme. El pilot català ha après a aïllar-se del soroll que li provoquen al voltant. O del que diuen que provoca ell. La seva conducció ha fet parlar més d'un per valentia o per temeritat. Ara ja sap que sumar en cada cursa el pot acostar a poc a poc a un títol. Diguin el que diguin sap el que vol. Fuig de polèmiques. Cada cop més. Té molt clar, encara que sembli un contrasentit, que treure gas en un moment determinat de la cursa no li pot treure algun punt, sinó donar-li. I sumar sempre és bo. Ho ha aconseguit un cop més. I ara torna a ser campió. Campió del món. Guanyar abans d'hora no tocava. No ho tenia previst. O sí. Cap guionista agosarat i coneixedor del món del motociclisme s'hauria atrevit a fer caure els seus perseguidors en una mateixa cursa i deixar contra pronòstic el títol mundial a l'abast del de Cervera. No es pot dir que Marc Márquez va aconseguir el cap de setmana passat el títol contra pronòstic. Márquez és actiu i tenaç. S'ho passa bé amb el que fa. Li han donat mastegat. Això sí, però; el tenia ben encarat. Com qui no vol la cosa, Márquez ha evolucionat la moto. Ho ha fet amb compromís. Amb l'objectiu clar de recuperar el títol de campió del món que se li va escapar la temporada passada i escoltant els seus. Els de sempre. Els que vol al seu costat per sentir-se còmode, treballar bé i ser guanyador. De Moto GP ja en té tres. I vés a saber quants en pot acabar tenint. Márquez no té pressa, però sap quant cal anar amb gas a fons. I quant cal treure gas. Sempre per guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)