Opinió

La pregunta

Segurament seria durant l'estiu el millor moment per jugar aquesta supercopa

Què n'hem de fer, de la supercopa de Catalunya? Aquesta és possiblement la pregunta que ens fem tots, federació, clubs implicats, aficionats i periodistes, cada vegada que s'acaba de jugar aquest partit.

I és que no hi ha hagut cap edició d'aquesta competició que no hagi estat acompanyada de polèmica. De fet, és la mateixa que ja s'arrossegava de quan era la copa Catalunya i que ara, tot i haver canviat de format per facilitar-ne la celebració, continua aixecant la mateixa polseguera.

És evident que amb aquesta competició tenim un problema, perquè ara mateix el resultat global de la competició no beneficia gens el futbol català, la seva imatge i, principalment, els seus aficionats. I aquest problema ve donat, en primer lloc, per la data i, sobretot, després, pel compromís d'un dels dos clubs que la juguen.

La decisió de l'entrenador del Barça de no convocar la majoria dels jugadors del primer equip s'entén perfectament davant d'un calendari de partits tan atapeït i amb la plaga de lesions que els assetja, però també és més que lògica i comprensible la queixa de l'Espanyol perquè sempre és el mateix equip qui incompleix els acords presos en les reunions prèvies, i perquè quan es va acordar aquest dia ja se sabia que tot això podia passar.

Vull dir amb això que potser seria més raonable que el Futbol Club Barcelona decidís a partir d'ara no jugar-la perquè no troba una data en condicions per fer-ho, que no pas dir que sí per tot seguit presentar-se al partit amb la majoria de jugadors del filial; i no perquè aquests no puguin oferir un bon nivell de futbol, sinó perquè el compromís no era aquest, ni tampoc és el que esperen els aficionats que han adquirit prèviament una entrada per veure aquest partit.

Segurament seria durant l'estiu el millor moment per jugar aquesta supercopa. Seria una bona manera d'inaugurar el curs i serviria, a més, de rodatge per als dos equips. Però aquí també hi trobem pegues perquè les pretemporades actuals de ben poc s'assemblen a les d'uns anys enrere, i els diners que es poden obtenir amb la disputa de partits amistosos durant aquestes setmanes prevalen clarament per davant de la resta.

Arribats a aquest punt, només hi veig dues opcions possibles. O hi ha un compromís estricte per part dels dos clubs de jugar-la un cop se n'han acordat la data i les condicions, o bé es diu de forma clara que no hi ha possibilitat de disputar-la i que val més deixar-ho córrer. Perquè quedar-nos a mig camí no beneficia ningú.

I no cal dir que, d'entre totes dues, la millor solució seria la primera, tot i que ara mateix em sembla que estem més a prop de la segona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)