Opinió

Bumerang

Ell és el talent. Necessita l'equip. I l'equip el fa més bo. I ell fa més bo l'equip. És com un bumerang. Es retroalimenten

Constatat que el futbol viu de les errades i que aquest joc el pot dominar l'equip que sap rendibilitzar els seus encerts per damunt dels seus errors, es pot analitzar-ho tot del Manchester City i el Barça de dimarts, com ja s'ha fet. No podia ser d'una altra manera. A més si en una de les banquetes hi ha Pep Guardiola, el partit i el resultat prenen més volada. I si ve d'un seguit de partits amb resultats negatius, encara més. I si havia perdut clarament al Camp Nou fa ben poc en l'enfrontament de la Champions, apareixia un entrenador sense recursos. Alguns havien d'aprofitar la derrota i recordar-li que s'havia equivocat. Les decisions equivocades que desequilibren el joc permeten a l'adversari refer-se. Sempre és així. Això passa entre equips grans, entre equips que pretenen ser grans i amb equips que mai seran grans. Qui sap trobar solucions als plantejaments de l'adversari o al seu propi joc té un percentatge alt per guanyar un partit o per activar propostes per intentar guanyar-lo i contrarestar el que planteja l'adversari. Per créixer. I això fa interessant l'esport. El que sigui. I destaca les capacitat dels entrenadors que treballen sovint totes les propostes possibles. Si l'encerten és la seva obligació. Si s'equivoquen és que entre tots plegats en fem un gra massa i li donem una importància que no té. Si es vol oblidar i obviar el talent és un error immens. Insistir en l'error aliè és un bumerang traïdor que tard o d'hora acaba arribant al punt de sortida. Sempre.

Ara mateix el Barça ja té la previsió de negociar amb Messi. No vol que el talent més gran aparegut mai en un camp de futbol tingui alguna pensada que el faci volar lluny del club blaugrana. Volen parlar amb Messi. El president ho ha anunciat. No serà abans que es proposin altres renovacions que també es poden considerar estratègiques. Serà el mes valorat per damunt de qualsevol jugador de la plantilla. Ho faran i tancaran la roda de renovacions prioritàries. Messi vol ser la cirera del pastís. I el més ben pagat i valorat. Messi és present. Messi és futur. Messi és imprescindible per a un projecte que vol continuar sent guanyador. Ell ho sap. Ho sap tothom. Ho sabia Guardiola i ho sap Luis Enrique. Guardiola va posar l'equip al seu servei. Va pagar un peatge alt amb crítiques i sortides de jugadors, però el rendiment de l'argentí ha estat el més alt de la història. Ara Messi, renovades les altres estrelles i la tropa especialitzada de l'equip amb el seu vistiplau, tindrà el contracte que vulgui i tot allò que demani per damunt de qualsevol membre de la plantilla. Ell és el talent. Necessita l'equip. I l'equip el fa més bo. I ell fa més bo l'equip. És com un bumerang. Es retroalimenten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)