Opinió

Desorientats

El Barça ha de fer valer el caràcter contra el rival de sempre per recuperar la connexió amb els seguidors i la confiança que encara no hi ha res perdut

Afrontar el clàssic a sis punts del Real Madrid no és gens agradable, mai no ho és ni per als jugadors ni per als seguidors, però aquest partit arriba per al Barça, sense cap dubte, en el millor moment. El millor moment per reivindicar-se. Un millor moment que els ha de servir per refer-se del mal joc i dels mals resultats sabent que encara queda molta lliga per disputar. Un moment que no es pot desestimar. Té l'obligació d'aprofitar-ho. L'equip blanc és el rival adequat. El calendari és generós amb els blaugrana. Dissabte tenen a tocar recuperar la identitat i el joc, estalviar-se les errades que han comès i tornar a lluir la personalitat que l'equip ha mostrat. S'ha de reconstruir l'equip amb la pilota als peus. Tal com és. El partit contra el Real Madrid ha de servir per recuperar l'autoestima i fer saber a tothom que no renuncien a res malgrat que algú pugui pensar que ja s'ha perdut el tren de la lliga. És imprescindible que no es repeteixin les actuacions de les últimes setmanes i es pot pensar a fer un bon resultat i a deixar enrere els comentaris de tota mena, i cap de positiu, que han aparegut. No és el moment de llançar la tovallola. Ha d'aparèixer la lucidesa i la capacitat de competir que té l'equip i que ha demostrat sovint. No ha de ser l'equip sense recursos que es va passejar per Anoeta ni el que va sortir a jugar al Camp Nou contra el Màlaga de Kameni fa quinze dies. No cal caminar enmig del dramatisme i del pessimisme que apareix entre el barcelonisme si els resultats no acompanyen. Cal confiar que l'equip surti de la bombolla de la mediocritat en què s'ha mogut últimament amb o sense trident. Això és una novetat. El trident, que sovint té l'habilitat i la capacitat de treure les castanyes del foc, també pateix les mancances de l'equip, especialment la poca fluïdesa del mig del camp blaugrana, on l'equip ha de trobar amb urgència una millora per enfortir el joc. Dissabte, el Barça ha de fer valer el caràcter contra el rival de sempre per recuperar la connexió amb els seguidors i la confiança que encara no hi ha res perdut. Només faltaria. No s'ha jugat ni un terç del campionat de lliga i tot està per decidir. Cal un canvi. De tot. De joc. De mentalitat. Els blancs saben que tenen una bona oportunitat per posar el peu al coll als blaugrana. Els blaugrana han estat desorientats per a sorpresa de tots i de tothom aquests últims dies i han deixat generosament un marge de sis punts al Real Madrid. El Barça ha de demostrar que té la capacitat de recuperar-se. I contra el Real Madrid. Dissabte els blaugrana poden recuperar el nord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)