Opinió

Prioritats

És evident, per tant, que sortir a pescar al mes de gener no és tan aconsellable com al juliol o a l'agost

Quan un club de futbol s'entrega amb els braços oberts al mercat de fitxatges d'hivern és per dos motius, els quals, normalment, acostumen a estar relacionats. Primer de tot, i el més important, perquè la situació esportiva no és la més idònia i, en segon lloc, perquè a l'estiu no s'ha fet la feina que tocava i ara tot són presses.

A més, fitxar en aquesta finestra hivernal no acostuma a ser una solució i un bon negoci per als equips que es troben en aquesta situació. Els futbolistes que estan rendint a un bon nivell no es mouran d'on són. Difícilment es pot fitxar, perquè els altres clubs no es desprenen tan fàcilment de jugadors que tenen contracte en vigor, i els que sí que accepten una venda, la fan pagar a preu d'or a l'equip que està més necessitat.

Per tant, la major part de les operacions acaben sent en forma de cessions que, sovint, només són favorables si aquests jugadors provenen d'un club de categoria superior o amb un potencial esportiu més gran.

Segurament per tots aquests motius i més enllà dels límits financers i de control econòmic que imposa la LFP, l'Espanyol no tindrà un mercat d'hivern gaire mogut tal com han comentat Ramon Robert, Jordi Lardín o Quique Sánchez Flores.

D'entrada perquè la situació esportiva és correcta, i no desesperada com altres temporades. I, després, perquè tot i que algunes de les incorporacions de l'estiu no han sortit com s'esperava i d'altres no s'han acabat d'entendre, amb la conseqüent descompensació d'algunes línies, aquestes s'han anat reequilibrant amb la ressituació de determinats jugadors com ara Víctor Sánchez a la posició de lateral dret o David López a la de defensa central.

Amb això no estic dient que l'Espanyol no faci alguna incorporació durant aquest mes, sinó que fa tota la impressió que no és cap prioritat. Que no hi ha cap urgència a fer-les i, en canvi, sí que s'entreveu com a molt més transcendent renovar determinats jugadors de l'actual plantilla o les decisions que es puguin prendre l'estiu que ve per tal d'anar fent el salt de qualitat progressiu que els nous propietaris del club han comentat més d'una vegada. És allò que diverses vegades han repetit “d'anar a poc a poc però amb pas ferm” o, de “no anem lents sinó que anem lluny”.

Si aquest hivern els reforços són de qualitat i poden aportar tant o més que els jugadors de l'actual plantilla seran benvinguts per tothom; si no, serà materialment llençar els diners.

És evident, per tant, que sortir a pescar al mes de gener no és tan aconsellable com al juliol o a l'agost. A l'estiu fa més bon temps i els dies són més llargs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)