Opinió

Compromís

I és que Javi López és d'aquells jugadors que mai faran nosa en una plantilla. I això és dit per la immensa majoria dels seus companys

El capità de l'Espanyol Javi López ha renovat aquesta mateixa setmana fins al juny del 2019 amb una opció per una temporada més. L'anunci que ha fet el club ha aixecat divisió d'opinions entre els aficionats. Diríem que no hi ha hagut unanimitat sobre el tema però tampoc indiferència, que, al meu entendre, és la pitjor reacció que hi pot haver quan se sap una notícia.

Javi López no és dels jugadors amb més talent de l'equip ni tampoc dels més resolutius, i crec que ell és el primer que n'és conscient. Com també ho és de les seves limitacions i de les seves virtuts, que en té, encara que una part dels seguidors no ho vegin així o no les considerin tan importants, perquè segurament no llueixen o no criden tant l'atenció com les d'altres jugadors.

Però Javi López i el club també saben que una plantilla no només es fa a cop de talent i que també hi ha altres qualitats que són molt necessàries, com el lideratge, la implicació i la fidelitat, tant a dins com a fora del camp.

I aquestes condicions, les reuneix, i amb escreix, el futbolista andalús. I amb això no estic dient que només se l'havia de renovar pel pes que té al vestidor i pel rol que juga a la plantilla, sinó per tot plegat.

Pel que ofereix quan li toca jugar, sigui de lateral o de mig centre, com quan li va caldre a l'equip fa un parell de temporades, i per la feina que com a capità ha fet aquests anys, especialment les temporades que l'equip les ha passat més magres, quan les coses no sortien, com l'any passat, sense anar més lluny.

Jugadors com ell o Victor Sánchez han hagut d'empassar-se uns quants gripaus i viure situacions complicades aquests últims anys, i em sembla que no és gens estrany que ara es vegin recompensats amb una renovació quan les coses sembla que es comencen a encarrilar.

I és que Javi López és d'aquells jugadors que mai faran nosa en una plantilla. I això és dit per la immensa majoria dels seus companys de vestidor i per la gent del club, que són els qui millor el coneixen.

Si juga, cal recordar que està entre els vint jugadors de tota la història del club que més minuts han disputat, aportarà l'entrega i l'energia que l'equip necessita. I si no juga, com li ha passat sovint aquesta temporada, farà pinya amb els que són titulars i es prepararà per estar a punt, per si hi ha de tornar.

Crec, a més, que des que va arribar al filial de l'Espanyol, ara fa gairebé deu anys, Javi López ha estat dels futbolistes no fets a les categories inferiors que han demostrat més compromís amb l'equip i amb l'entitat. I aquests valors també s'han de tenir molt en compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)