Opinió

No és temps de melons per obrir

El RETAbet, l’equip que més es va moure a contracorrent, a l’estiu, n’està pagant el preu

Fa una setmana, Kostas Vasileiadis era a Grècia, militava al Trikalla i es va enfrontar amb el Panathinaikòs de Xavi Pascual. Ahir, i amb prou feines havent participat en un parell d’entrenaments, va sortir al parquet del Palau amb l’Iberostar i es va fer notar de seguida, sobretot quan la pilota cremava.

L’aler grec respon al perfil de reforç buscat enguany –i sempre– en la Lliga Endesa: de qualitat i que ja sàpiga el pa que s’hi dona, en la competició. Per això, Fotis Katsikaris no ha trigat a fer-li lloc a l’equip canari i ha prescindit d’Adin Vrabac, amb paper residual fins ara. L’experiència és un grau. Ja es va veure ahir en aquest cas concret i s’ha anat percebent en el dia a dia. Tant és així que l’equip que més es va moure a contracorrent a l’estiu n’està pagant ara les conseqüències. Avesat a transitar en la zona noble de la taula, el RETAbet Bilbao viu enguany un any atípic. Està eliminat de l’Eurocopa –acredita 1-6, després de sis derrotes seguides– i té les brases del descens a tocar després d’haver perdut els últims cinc partits de l’ACB (3-8). L’equip va apostar per un canvi de tècnic (Mrsic per Carles Duran), però el croat no és cap mag. Des de la seva arribada, tres derrotes de 17 punts de diferència mitjana. Prèviament, ja s’havien variat peces –Kempton se’n va anar a Israel i va arribar Devin Thomas–, però no hi ha hagut els efectes desitjats. A banda d’aquests, els bilbaïns van incorporar, i van ser dels primers a moure fitxa a l’estiu, quatre peces més de nul recorregut en la Lliga Endesa. I, per bé que en la pretemporada tot feia molt bona pinta –Redivo va ser fins i tot el màxim anotador de la preparació (23 punts)–, tot s’ha anat diluint quan ha arribat l’hora de la veritat i l’scouting, tant utilitzat, els ha empetitit moltíssim. Que Mumbrú es continuï erigint, en el seu curs de comiat del bàsquet professional, en el referent indiscutible de l’equip no és un bon símptoma. Tard o d’hora, i a contracor, el RETAbet haurà de fer marxa enrere, gastar i agafar el mateix camí que la resta. Encara que sigui per salvar la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)