Opinió

La importància del tècnic

L’entrenador és cabdal. Sinó, com s’explica la metamorfosi del joc de l’Espanyol amb una plantilla gairebé calcada?

El futbol dona moltes voltes. Tantes, que un equip com l’Espanyol que la temporada passada es va mostrar molt irregular i que va anar trampejant amb més pena que glòria, aquest any ha tingut un inici de campionat notablement millor, especialment a casa, on fins ara ha guanyat tots els partits que ha jugat i, a més, sense encaixar cap gol.

Un equip que el curs anterior va exhibir un futbol mediocre, poruc i conservador i que aquest, en canvi, gairebé amb la mateixa plantilla i amb algunes baixes sensibles, ens ensenya que pot fer un joc més vistós, agosarat i, a la vegada, efectiu. Un equip que ha estat capaç de regenerar jugadors que la temporada passada estaven defenestrats i oblidats fins i tot de les convocatòries, per convertir-se en puntals.

I tot això, en bona part, és gràcies al canvi d’entrenador. Queda encara molta temporada al davant i l’Espanyol tindrà els seus alts i baixos, però ara mateix l’entrada de Rubi al capdavant de l’equip en el lloc de Quique Sánchez Flores sembla que ha estat, d’entrada, més que positiva en molts sentits.

No només perquè els resultats per ara són millors, sinó perquè també el futbol que està oferint és més agraït de cara als aficionats i perquè amb poc temps de feina ha aconseguit recuperar i revalorar jugadors que no tenien un futur gaire esperançador tornant-los a fer sentir importants.

I és que amb aquest exemple exposat sembla força clara la importància que té l’elecció d’un o altre entrenador per encapçalar un determinat projecte esportiu.

I sobretot ho dic pensant en els que tenen la teoria que als equips professionals el paper del tècnic no és tan decisiu com ens volen fer creure, i que, en el fons, tot depèn dels jugadors, de la plantilla que tinguis.

Doncs no. Els jugadors són fonamentals i imprescindibles, però la figura de l’entrenador és cabdal. Sinó, com s’explica aquesta metamorfosi en el joc de l’Espanyol amb una plantilla gairebé calcada? O com s’explica la recuperació de jugadors com Marc Roca i Mario Hermoso que l’any passat van desaparèixer del mapa? O la revaloració en pocs partits d’una plantilla la qual molts consideraven que és inferior a la passada?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)