Editorial

L’EDITORIAL

Rubi i l’esport professional

La notícia que Rubi ha deci­dit escol­tar ofer­tes i accep­tar la del Betis, d’un nivell econòmic ini­gua­la­ble per a l’Espa­nyol, ha tras­bal­sat el món blanc-i-blau. El mite del tècnic que els ha fet tor­nar a Europa 12 anys després s’ha ensor­rat de tal manera que la paraula traïció no tri­garà a aparèixer. I aquest és un dels pro­ble­mes més freqüents: haver cre­gut que després d’un idil·li venia un matri­moni canònic, indis­so­lu­ble.

Aquest és un esport pro­fes­si­o­nal que prac­ti­quen pro­fes­si­o­nals. La pers­pec­tiva espor­tiva que visu­a­lit­zava Rubi com­plint el con­tracte amb l’Espa­nyol no dife­ria gaire de la per­cepció d’haver tocat sos­tre. L’econòmica es des­criu pel poten­cial econòmic de l’Espa­nyol i del Betis. L’anàlisi pro­fes­si­o­nal del tècnic mares­menc és que con­ti­nu­ant a l’Espa­nyol el marge de millora és molt més reduït que les pos­si­bi­li­tats de cai­guda. I, per tant, des de l’òptica pro­fes­si­o­nal és ben legítim obrir la porta, perquè els con­trac­tes tenen clàusu­les per alli­be­rar-se’n per totes dues parts.

D’altra banda, tam­poc no es pot pas­sar per alt que si un entre­na­dor no vol rebre ofer­tes, ho fa saber al seu agent i no en rep. I si hi obre la porta, té con­tracte vigent i a més aquest con­tracte és amb el club del seu cor, infor­mar-lo amb temps hau­ria de ser, més que un detall de cor­te­sia, també una pràctica de bon pro­fes­si­o­nal. Com ho hau­ran de ser a l’àrea tècnica del club per, un cop superat el xoc emo­ci­o­nal, tro­bar-li un subs­ti­tut que sin­to­nitzi amb el model i la plan­ti­lla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)