Editorial

L’EDITORIAL

El vot de censura està en l’aire

Un cop asso­li­des i vali­da­des les sig­na­tu­res, res que no fos una dimissió de la junta direc­tiva del Barça hau­ria de poder evi­tar que el vot de cen­sura es portés a terme. Això, però, seria en unes con­di­ci­ons con­ven­ci­o­nals. L’excep­ci­o­na­li­tat d’aquest 2020 va camí de ser un aliat del pre­si­dent Bar­to­meu. Si final­ment no es vota, el prin­cipi democràtic que­darà en qüestió, i aquest és un fet relle­vant, encara que sigui per una qüestió de salut pública.

De moment, Salut no s’hi oposa però posa con­di­ci­ons, i el Barça gua­nya 15 dies endar­re­rint uni­la­te­ral­ment la hipotètica data del referèndum –el 15 i 16 de novem­bre queda fora dels ter­mi­nis que pre­ve­uen els esta­tuts del club– en nom de donar com­pli­ment a les mesu­res pre­ven­ti­ves ampli­a­des pel govern. És neces­sari que sigui així, però també és exi­gi­ble diligència en els pre­pa­ra­tius de la logística que reque­rirà una votació que s’ha de fer durant dos dies, amb fran­ges horàries dife­ren­ci­a­des i en una vin­tena de punts de votació dife­rents, tot per evi­tar les aglo­me­ra­ci­ons.

És una evidència que a la junta li interessa gua­nyar temps. Té, pel cap baix, tres raons per fer-ho. En pri­mer lloc, perquè cada dia que s’apropi el vot de cen­sura a la data de les elec­ci­ons (20 i 21 de març del 2021) res­tarà efec­ti­vi­tat a la hipotètica des­ti­tució de la junta, fins al punt de reduir la votació pràcti­ca­ment a una qüestió de caire per­so­nal –fer pas­sar Bar­to­meu pel mal tràngol– que des del punt de vista de l’interès del bar­ce­lo­nisme no té cap sen­tit.

En segon lloc, perquè a mesura que avança la tar­dor i s’apropa l’hivern, no es pre­veu que les dades epi­de­miològiques millo­rin, ans al con­trari. I un nou endu­ri­ment dels requi­sits de Salut podria ser el pre­ludi de la sus­pensió defi­ni­tiva del vot de cen­sura.

I, per últim, gua­nyar temps ser­veix perquè la junta –amb tota la legi­ti­mi­tat– pugui tan­car més acords com els subs­crits amb Len­glet, Piqué, Ter Ste­gen i De Jong i redu­eixi la massa sala­rial de la tem­po­rada 2020/21 fins a nivells com­pa­ti­bles amb uns ingres­sos que es pre­veu que cau­ran a menys de 800 mili­ons. Els prop de 100 mili­ons de pèrdues de l’exer­cici 2019/20 són ina­mo­vi­bles, però no és el mateix pre­sen­tar-los al cos­tat d’un pres­su­post que pre­veu 100 mili­ons més de pèrdues o d’un que porta l’explo­tació a un resul­tat més o menys neu­tre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.