Editorial

L’EDITORIAL

Aina Cid, una fora de sèrie

La portada de l’edició en paper de demà, la primera del 2021, la protagonitza Aina Cid, escollida millor esportista catalana 2020. Cid (1994), en plenitud competitiva, no només està al màxim nivell en el rem (campiona i subcampiona d’Europa). L’entrevista que publicarem denota la maduresa esportiva i personal d’una persona que ha voltat món, que té sòlids coneixements per valorar la realitat de cada moment i, sobretot, que parla amb una precisió i clarividència impròpies no ja en la majoria d’esportistes sinó en la població general. És una entrevista que no té ni una resposta vaga, ni supèrflua, ni buida de contingut, sense necessitat de cap estridència dialèctica. Aina Cid afronta totes les preguntes, tots els temes, –el rem, la formació, l’economia, la pandèmia, les xarxes socials, la vida després de l’esport...– amb una qualitat intel·lectual que desmunta la majoria de tòpics i estereotips que s’apliquen als esportistes –d’una banda– i en general als joves.

En uns temps en què sembla que no ets ningú sense presència mediàtica, sense centenars de milers de seguidors en les xarxes socials o si no tens guanys de sis dígits anuals, que una remadora com Aina Cid sigui la millor esportista catalana del 2020, a criteri de la UFEC i dels mitjans de comunicació, és un reconeixement a la pluralitat de l’esport, una tria per posar en valor que no només existeix l’esport televisat i, en particular, ens ha permès descobrir que darrere una esportista d’alt nivell hi ha una persona de primera categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)