Editorial

L’EDITORIAL

Què se’n pot esperar de Marc Márquez?

Nou mesos sense pilotar en competició són una barbaritat fins i tot per a un superpilot com Marc Márquez. No és una absència de dos mesos per una clavícula que es complica. És una temporada sencera d’inactivitat, amb una pèrdua molt sensible del to físic en una zona del cos que té una gran rellevància en el pilotatge. De Márquez sempre s’ha esperat tot i més, sempre ha superat les expectatives més optimistes. Serà capaç de tornar-ho a fer ara, amb motiu d’aquesta reaparició?

Per al campionat, el retorn de Marc Márquez és un focus d’interès indiscutible. Quin temps necessitarà per tornar a guanyar? Sense ell, no hi ha hagut cap pilot dominant. Joan Mir, merescut campió 2020, es va endur el títol per la seva regularitat, justament el que fa temps que Yamaha –capaç del millor i del pitjor en un mateix any– busca i no troba. I en l’inici del campionat 2021 tampoc no es veu cap factor de desequilibri que no sigui una superioritat molt evident de Ducati en les rectes llargues.

L’altre campió català de la categoria reina, Àlex Crivillé, pronostica que Márquez tardarà ben poc a tornar a guanyar. Però no hi ha certeses més enllà que els metges avalen per fi la curació de la lesió. Del to muscular del braç de Márquez, de la disposició psíquica després de nou mesos aturat per culpa d’una caiguda, de l’efecte que pugui tenir a l’hora de buscar els límits i tornar a arriscar, o del temps que trigarà el pilot a trobar les últimes dècimes, no en tindrem cap pista fins que pugi a la moto.

I posats a detectar variables, no menystinguem la tècnica. Realment HRC té moto i, sobretot, posada a punt perquè Márquez aspiri al títol o, a més de posar-se en forma personalment, el cerverí tindrà feina extra a retocar la màquina? Sense el 93 ni la guia de Dani Pedrosa (provador de KTM des del 2019 amb efectes notables en l’equip austríac) cap Honda es deixa veure pels primers llocs i les penúries de Pol Espargaró per disputar les Q2 contrasten, per exemple, amb l’exuberància de l’espanyol debutant Jorge Martín que, això sí, pilota una Ducati.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)