Editorial

L’EDITORIAL

L’‘asado’ de Messi: un gra massa

Segons la literalitat de la normativa Covid vigent fins demà passat, la trobada de la plantilla del Barça i les parelles respectives a can Messi per menjar una carn a la brasa tot pensant en la victòria de dissabte contra l’Atlético vulnera alguns preceptes i, sobretot, l’exhibició reiterada del vídeo dels blaugrana sortint d’una casa que en si mateixa és gairebé un poble a escala no genera una imatge positiva.

Dit això, i afegit que el govern i la lliga ja sabran què han de fer, anem al fons de la qüestió –o a l’esperit de la norma, que és el mateix– i arribarem a la conclusió que tot el rebombori que està envoltant la trobada s’està estirant fins a límits grotescos, segur que de manera interessada per fer-ho servir com a cortina de fum que tapi altres realitats.

Perquè, parlant en termes de salut, la plantilla del Barça és en si mateix una bombolla. I privilegiada. A canvi d’obrir fosses nasals i faringe al bastonet implacable cada tres dies, el Barça sap sempre l’estat de salut de tots els seus jugadors. Amb un valor afegit: un sol positiu des que es va reprendre la competició (n’hi va haver tres més en època de vacances). A més de la gran bombolla col·lectiva, cada jugador té la seva bombolla familiar, que també podria ser focus de transmissió cap al grup sense necessitat de coincidir tots a casa de Messi. Qui vulgui pensar que els jugadors estan vacunats, que ho faci, però serà una mera especulació. Mentre no es demostri el contrari, el que s’ha de valorar és la responsabilitat i la precaució que han tingut els jugadors.

Honestament, l’efecte més advers de la trobada és la constatació que hi ha qui se la pot permetre minimitzant riscos –controls PCR constants, un habitatge enorme amb grans espais a l’aire lliure, ventilació i higiene màxima, accessible amb vehicle privat– mentre a pocs minuts ciutadans amb pocs o cap recurs o fins i tot sense papers s’amunteguen com poden en una habitació rellogada, un pis ocupat o –molt pitjor– en una nau abandonada. Però de tot això ja n’érem conscients abans que Messi convidés a l’asado per fer pinya, no? Doncs menys hipocresia i tanquem un tema que ja fa massa que dura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)