Editorial

L’EDITORIAL

El Barça perd un terç dels abonats per l’assot econòmic de la Covid-19

Treure conclusions a partir de les dades d’un sol partit té poca base i, per tant, a dia d’avui s’ha d’afirmar que els 20.384 espectadors que van presenciar el Barça-Real Sociedad no només eren gairebé el màxim permès (22.000) sinó que la qualitat ambiental que van proporcionar al partit va compensar la falta de quantitat. 15.280 eren abonats, i eren tots els que van demanar ser-hi. Que no hi hagués llista d’espera tampoc seria una bona dada si no fos que el 15 d’agost a Barcelona hi sol haver més turistes que locals.

Però ara acabem de conèixer una altra dada, i aquesta ja és més preocupant perquè posa en qüestió una font d’ingressos –una més– del club. Resulta que la temporada de la reobertura de portes –de moment parcial– 26.238 socis han demanat l’excedència de l’abonament 2021/22. És a dir, renuncien a anar al Camp Nou amb el seu seient reservat i, si ho fan, serà passant per taquilla en uns partits concrets i a uns preus superiors.

Donant per bo que els 18.510 socis que ja van demanar l’excedència la temporada passada hagin mantingut la decisió –que és molt pressuposar–, n’hi ha pràcticament 8.000 més que s’han apuntant a l’estalvi esperant temps millors, malgrat que les expectatives de poder assistir als partits són molt superiors a les de fa un any. I aquesta sí que és una dada pèssima, que es pot interpretar tant en clau interna com en clau general. En clau interna, la fugida no es pot computar com un efecte lògic de la marxa de Messi perquè el termini per acollir-se a l’excedència es va extingir l’1 d’agost, quan tothom donava per fet que Messi continuaria. Vist per la banda positiva, encara bo, perquè la xifra de baixes hauria pogut ser molt superior.

Per tant, s’ha de concloure que, o bé la plantilla coneguda l’1 d’agost no aixecava passions o bé que l’impacte de la Covid-19 encara és prou intens i persistent com per afectar a una classe mitjana o mitjana-alta que creu que ara toca estalviar els centenars d’euros –entre 132 i 1.097– que costa tenir el seient reservat. És probable que aquest context econòmic derivat de la Covid-19 sigui el que expliqui la majoria de baixes.

Les 26.238 excedències s’acosten a un terç dels 83.500 abonats que tenia el Barça quan va esclatar la pandèmia, i encara hi havia socis en llista d’espera per a l’abonament complet (Champions, lliga i copa). Veient el got mig buit, parlem d’uns quants milions menys de tresoreria justament ara, a principi de temporada, quan més falta fan. Veient-lo mig ple, seran més entrades per posar a la venda a un preu superior que el que correspon a un abonat. Més ingressos potencials, probablement condicionats al fet que l’equip de Koeman continuï donant permís per il·lusionar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)