Editorial

L’EDITORIAL

Les restriccions de públic en l’esport són inevitables

Demà està pre­vist que el govern espa­nyol –a remolc dels esde­ve­ni­ments– dicti res­tric­ci­ons en l’accés d’espec­ta­dors als recin­tes on es dis­puta esport pro­fes­si­o­nal. Demà som dime­cres, i dime­cres mateix està pro­gra­mat un Bil­bao-Uni­caja de l’ACB, dijous és el torn del Breogán-Joven­tut i, ja en fut­bol, per diven­dres estan pro­gra­mats un València-Espa­nyol a pri­mera, un Ovi­edo-Pon­fer­ra­dina, un Bur­gos-Amo­re­bi­eta i un Eibar-R. Soci­e­dad B a segona A. Per tant, el govern del PSOE i UP s’hi posa tard. Veu­rem si també ho fa mala­ment.

La sus­pensió de par­tits per la pro­li­fe­ració de posi­tius entre les plan­ti­lles (a pri­mera divisió de fut­bol s’acos­ten als 100) ja és un fet en el bàsquet i tot fa pen­sar que el fut­bol no en sor­tirà indemne. Però, en qual­se­vol cas, és lamen­ta­ble que després de sis ona­des de covid-19 el govern espa­nyol no n’hagi après i con­tinuï actu­ant amb tan poca diligència, posant-se de per­fil i dei­xant que siguin els governs autonòmics els que car­re­guin amb el des­gast de les mesu­res de res­tricció.

Limi­tar l’accés als recin­tes és una decisió lògica i con­seqüent. Si la vari­ant òmicron està cau­sant estralls en col·lec­tius tan con­tro­lats i –en teo­ria– res­pon­sa­bles com els espor­tis­tes pro­fes­si­o­nals, s’ha d’espe­rar que la seva incidència en la població gene­ral sigui com a mínim igual. En un con­text de con­tagi des­bo­cat com l’actual, el cer­ti­fi­cat covid ja no és un sal­con­duit per a res i ni les mas­ca­re­tes evi­ten que un pavelló es con­ver­teixi en un potent motor de pro­pa­gació si no es man­te­nen distàncies inter­per­so­nals a les gra­des, acces­sos i espais comuns.

No és el mateix el Camp Nou que un pavelló tan­cat de 5.000 seients i amb cri­te­ris epi­de­miològics se’ls hau­ria de trac­tar de manera dife­ren­ci­ada. Cata­lu­nya té apro­vada des d’abans de Nadal i fins al 7 de gener una limi­tació del 70 per cent de l’afo­ra­ment tant en recin­tes tan­cats com a l’aire lliure. Més enllà de la igual­tat d’opor­tu­ni­tats –al govern de Madrid és clar que no el mouen els interes­sos de salut pública i no res­trin­geix res si no li ho impo­sen–, aquest 70 per cent sem­bla una limi­tació modesta quan l’1 per cent de tota la població de Cata­lu­nya (78.000 per­so­nes) ha donat posi­tiu en una sola set­mana. Des de l’inici de la pandèmia han tin­gut més efecte les mesu­res seve­res en període curt que les més toves i sos­tin­gu­des en el temps. Les pri­me­res també tenen una reper­cussió econòmica menor però tot fa pen­sar que ni a Espa­nya ni a Cata­lu­nya s’atre­vi­ran a fer com als Països Bai­xos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)