Editorial

L’EDITORIAL

Els reptes de l’esport català i de L’Esportiu

Aquest és el darrer editorial d’un any amb llàgrimes i somriures, en l’esport i en la vida en general. El sentit de la resposta emotiva ha anat per barris. Tothom explica la fira depenent de com li ha anat i, per començar pel club més gran del món, el contrast entre el rendiment esportiu dels dos primers equips és capaç de generar un curtcircuit al millor analista. Les jugadores del Barça no oblidaran mai aquest 2021, també amb èxits sonors per als equips de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins d’un club –nova paradoxa– que ha viscut alguns moments límit per la seva economia i finances, a banda d’haver tocat fons amb un equip que havia marcat tota una dècada en el futbol mundial i d’haver perdut el millor jugador del món, Messi.

Contrast, també, entre un Espanyol que ha convertit la segona A en un vist i no vist i un Girona que any rere any s’estavella en la promoció d’ascens a primera. Marc Márquez mirarà de guardar el 2021 en l’arxivador dels oblits i, en canvi, per a Saül Craviotto serà el de la seva cinquena medalla olímpica, tota una fita per a un esportista català. El pilot Àlex Palou, la tennista Paula Badosa o el patinador Pau Garcia han presentat credencials de campió i tenen tota una vida esportiva a davant i, en canvi, Pau Gasol ha cantat l’hora dels adéus que Toni Bou ni es planteja, amb els seus 15 anys d’imbatibilitat.

Els reptes esportius per al 2022 són els mateixos de cada any: progressar, superar-se, millorar el rendiment de l’any que s’acaba. Per a alguns (i per a algunes...) és virtualment impossible, però sempre es poden trobar noves motivacions. Els que fem dia a dia L’Esportiu tenim un estímul singular, i és que després de 20 anys d’existència –ho celebrem amb una edició especial de paper aquest diumenge– volem renovar el nostre compromís amb l’esport, amb la llengua, amb el país i amb els lectors que continuen creient que hi ha d’haver espai per a un diari esportiu pensat i escrit en català i que té els seus referents informatius en l’esport de Catalunya i del món, sense obediència espanyola. Nosaltres sí que ens ho creiem, i ja són 20 anys defensant-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)