Opinió

Wimbledon fa un pas endavant

Wimbledon presumeix de ser el torneig que més tradicions manté en el món del tennis. Al llarg dels seus 146 anys d’història s’ha negat a molts canvis amb l’objectiu de continuar sent el certamen més emblemàtic i el centre neuràlgic d’aquest esport. Els últims anys, però, s’ha hagut d’adaptar a la nova era del tennis professional flexibilitzant la seva estricta normativa. Va acceptar construir sostres retràctils en dos dels seus estadis, ja respecta els rànquings mundials ATP i WTA en la confecció dels caps de sèrie, i també es permet jugar els diumenges, impensable fa uns anys.

L’última novetat ha arribat en l’edició d’enguany. Una de les lleis més conegudes és que tot tennista ha d’aparèixer sobre la gespa de l’All England Club completament vestit de blanc. Doncs bé, en aquest 2023 el blanc impol·lut de dalt a baix ha acabat per a les jugadores. Per primera vegada, totes les tennistes que ho vulguin podran portar roba interior de color fosc perquè no se sentin incòmodes en cas de tenir la menstruació. Una decisió històrica i aplaudida per les jugadores, que feia molt temps que ho demanaven. La vigent campiona, Elena Rybakina, ja s’ha “estrenat”. Un pas endavant necessari i que trenca un dels tabús més comuns en l’esport d’elit professional. La bellesa que envolta aquest torneig no és incompatible amb ajudar les jugadores a sentir-se més a gust sobre la pista. Tots hi guanyem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)