Editorial

L’EDITORIAL

El motor català presumeix arreu del món

Àlex Palou arrodonia un cap de setmana marcat per la disputa del Gran Premi de Catalunya i que, a Montmeló i molt més enllà, ha mostrat el poder pluridisciplinar del motor català. Palou s’assegurava la segona corona en l’Indycar, i ho feia de la millor manera, amb una victòria en una cursa impecable a Portland superant la pressió de Scott Dixon, l’únic que li podia treure el títol. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor aconsegueix el títol amb antelació (falta una cursa), mèrit que, per un sistema de puntuació complex, no es veia des del 2007. I ho ha fet havent combinat la regularitat a les pistes amb els embolics contractuals amb McLaren.

Palou triomfava a Portland i Toni Bou ho feia a Vertolalha. El pierenc celebrava el dissetè campionat mundial de trial a l’aire lliure i té a l’abast també el dissetè d’X-trial. Infal·lible, ha acumulat tots els títols mundials des del 2007. Passen els anys, li canvien els rivals, i el pierenc no cedeix res. I a Turquia, la jove lloretenca Daniela Guillén (17 anys) completava una brillant temporada amb el sucampionat mundial de motocròs, superada només per la neozelandesa Courtney Duncan.

Tot plegat, lluny de Montmeló, on 71.855 espectadors van assistir diumenge al primer doblet català en MotoGP des del 2021. No és la temporada més brillant per als pilots del país, però els companys d’Aprilia Aleix Espargaró i Maverick Viñales van dominar de cap a cap la cursa, després de la caiguda amb ensurt de Bagnaia, i el granollerí es va treure l’espina del lapsus de l’any passat. El 23è doblet de pilots catalans en MotoGP arribava poc després del primer podi del gironí Albert Arenas en Moto2. Molts noms propis per presumir de motor i de país. A Montmeló, on tenim assegurats per al 2024 els grans premis de MotoGP i Fórmula 1, i arreu del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)