Editorial

L’EDITORIAL

El Girona de Míchel completa l’obra

La lliga 2023/24 és del Madrid, que ha fet valer la regularitat –una sola derrota– per accelerar i assegurar el títol amb quatre jornades d’antelació. Però aquesta serà, també i sobretot, la lliga del Girona. L’últim capítol, l’apoteòsica remuntada contra el Barça per fer esclatar Montilivi, serveix a l’equip de Míchel per clavar la bandera al cim. Quinze dies després de celebrar que jugaria competició europea, l’equip i l’afició blanc-i-vermella feien el pas definitiu escoltant per megafonia l’himne de la Champions. Un pas tan inesperat d’entrada com merescut per la trajectòria d’un equip que enamora pel què i pel com. Un equip que acumula 74 punts a primera quan se n’han de disputar encara 12 i que ha marcat 73 gols, només un menys que el Madrid campió. Un equip que ha marcat vuit gols en els dos partits al Barça, amb el qual lluita ara pel segon lloc i el conseqüent accés a la supercopa. Des del 1942 que cap equip català acaba per davant del Barça. Una mostra més de la magnitud de l’obra del Girona de Míchel, que fa dos anys competia a segona A i que s’ha convertit en el quinzè equip de primera divisió que accedeix a la màxima competició europea i el que ho fa amb menys experiència acumulada a l’elit.

La preciosa història del Girona cap a l’èxit té molts fils per estirar. L’estabilitat institucional, la paciència i confiança en Míchel en la fase de debilitat en la seva primera temporada, els rols de Quique Cárcel, Míchel, Stuani o l’últim heroi, Portu i el seu cor blanc-i-vermell. La històrica classificació per a la Champions també genera molts reptes i un maldecap, per la impossibilitat d’utilitzar graderies retràctils a l’estadi de Montilivi, amb una falta d’inversions per a obres estructurals que ara és clamorosa. El club haurà de prendre una decisió, bo i sabent que no n’hi haurà cap de plenament satisfactòria perquè no es veu amb cor d’executar i enllestir obres per tenir graderies noves i fermes aquest mateix estiu. L’equip, una vegada més, ha progressat a un ritme molt més accelerat. Fins a assolir un objectiu que només podia somiar, i de fer-ho amb una proposta que enamora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció