Opinió

Sinner-Alcaraz, una nova era

El gran atractiu del tennis en les darreres dues dècades ha estat la rivalitat entre Novak Djokovic, Roger Federer i Rafa Nadal, l’anomenat big three. Entre ells s’han repartit els Grand Slams, els Masters 1000 i pràcticament cada torneig que jugaven. Com tot a la vida, però, les coses tenen un inici i un final. I sembla que aquest final és cada cop més a prop. El suís ja està retirat, Nadal va pel mateix camí i Novak, amb 37 anys, comença el seu declivi en forma de lesions. L’edat no perdona.

El món del tennis feia anys que es preguntava quan arribaria una nova generació de tennistes capaç d’agafar aquest relleu. Doncs bé, aquest moment sembla que ja ha arribat i ho ha fet a París. La final entre Carlos Alcaraz i Alexander Zverev en la terra batuda de Roland Garros ha estat la primera en 20 anys sense la presència d’un dels membres del big three. Ens hem de remuntar fins al 2004, quan la van protagonitzar els argentins Gastón Gaudio i Guillermo Coria, amb victòria per al primer. En les semifinals de l’edició d’enguany, Alcaraz (21 anys) va barrar el pas a Sinner (22), el nou número u mundial, en un partit apassionant que va tenir de tot. Amb el permís de Zverev, aquesta és la rivalitat que ha vingut per quedar-se i que atrapa milers d’aficionats arreu del món. En aquesta lluita per coronar-se, es retroalimenten i cada un millora gràcies a la pressió de l’altre. Alcaraz i Sinner formen el nou big two.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)