Opinió

Visca la cultura popular d’Olot!

Aquest cap de setmana, Olot s’omple de vida amb les festes del Tura, una celebració que no només manté viva la tradició i la cultura popular, sinó que encapsula l’essència d’una ciutat que combina el millor del passat i el futur. La cercavila amb la faràndula olotina, els castells i esdeveniments com la Turinada o el Ball de l’Hora no són només espectacles; són moments en què la comunitat es reconeix, es retroba i celebra allò que els uneix. Al Firal, l’ambient festiu es complementa amb els concerts de la Ludwig Band, Figa Flawas o Xavi Sarrià, fent que Olot bategui al ritme de la música.

Però aquesta setmana festiva va molt més enllà de les activitats culturals. La Unió Esportiva Olot, que s’estrena avui a casa a la segona divisió FEF contra el Torrent, és un projecte que, com les Festes del Tura, connecta amb l’arrelament a la terra i la cultura. En un municipal que manté l’essència del futbol d’abans, amb el cap de premsa Uri Boix aportant el seu garrotxí distès, es viu un ambient autèntic i proper. Com diu el president Joan Agustí, la UE Olot és molt més que un club; és un projecte únic on els jugadors, formats majoritàriament al planter o en altres clubs catalans, fan que els recursos generats reverteixin directament en el territori. Les festes del Tura i la UE Olot són dues cares d’una mateixa moneda: un vincle profund entre esport i cultura que uneix una comunitat amb orgull de les seves arrels i compromesa amb el seu futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)