Opinió

Vinícius

El nom Vinícius encara l’associo sobretot a un poeta i cantautor brasiler, amb el cognom Moraes, que va escriure la lletra de Garota de Ipanema i la d’altres belles cançons. Tanmateix, la popularitat del futbol deu fer que, actualment, el Vinícius (Júnior) més conegut sigui un futbolista brasiler del Reial Madrid. Un jugador que, sense desmerèixer les seves qualitats futbolístiques, pot ser qüestionat per una certa actitud desafiant, provocativa, respecte els futbolistes i els aficionats dels equips rivals. Aquesta actitud, en tot cas, no justifica que Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior (Vini Jr) rebi insults racistes: el racisme no té mai una justificació. A més, no és cert que se l’insulti amb racisme perquè és un provocador: se’l podria “contestar” sense dir-li “mono”, posem per cas. Com no és cert que no s’insulta els futbolistes “negres” que no provoquen: un i altres reben insults racistes perquè són “negres” i, per això, víctimes del racisme.

El cas és que, fa uns dies, Vinícius va declarar que l’Estat espanyol no hauria de ser la seu del mundial de l’any 2030 si no s’hi erradica el racisme. Això va molestar a molta i diversa gent patriòtica. Allò que haurien de fer és pensar-hi i posar-hi remei. Però ho neguen i banalitzen. Com també ho fan en el cas de la catalanofòbia. Sí, també es podria parlar dels insults “catalanòfobs” que, en estadis espanyols, ha rebut algun jugador català, pel fet de ser-ho, però amb el pretext de la seva suposada provocació. De fet, tot un club els pot rebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)